Кубрат Пулев, студент, УНСС
снимка: УНСС

Боксьорът Кубрат Пулев става студент

Боксьорът Кубрат Пулев реши да стане студент след многократни заявки, че му предстои влизане в политиката.

Европейският шампион в тежка категория и Спортист на годината на България за 2012 г. избра да следва „Политика и бизнес“ в УНСС. Това става ясно от съобщение на учебното заведение, в което се посочва, че Пулев е посетил университета, за да се запише в избраната от него магистърска специалност .

„От обучението си в УНСС очаквам да натрупам много нови знания, които да са ми полезни в бъдеще. Наясно съм, че тук професионализмът е на много високо ниво“, коментира Кубрат Пулев.

След попълването на документите той се срещна с проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. Георги Янков, основател и дългогодишен ръководител на катедра „Политология“ в УНСС, доц. д-р Елена Симеонова зам.-декан по учебната работа и в.и.д. ръководител на катедра „Политология“.

Те проведоха дискусия за политическата обстановка в България, пандемията и спорта. От страна на Кубрат Пулев на срещата присъстваха още Антоний Кадиев и Ивайло Коцев.

Проф. Янков подари на Кубрат Пулев авторската си книга „Най-успешните български министър-председатели“ с персонализирано послание за него, а проф. Стоянова му връчи енциклопедията, издадена по случай 100-годишнината на нашия университет – „Министър-председатели, министри и висши представители на законодателната власт – преподаватели и випускници на УНСС“.

- реклама -