бокс, турнир, затвори, Кирилов, Кралев

Бокс в затвора: Министри аплодираха единоборствата на лишените от свобода

36 лишени от свобода от 9 затвора в страната взеха участие в осмото издание на боксовия турнир на затворите.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов присъстваха на събитието, което се проведе на територията на Централния софийски затвор под мотото „Не на наркотиците и агресията“.

В хода на надпреварата се проведоха 23 срещи, а участие взеха близо 50 боксьори.

На ринга се качиха отбори от затворите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Ловеч, Враца и Белене.

Инициативата предоставя възможност на лишените от свобода да се включат в кампания за насърчаване на спортните дейности, която осъществява поправително въздействие чрез осигуряване на условия за поддържане на физическото и психическото им здраве, ограничава отрицателните последици от въздействието на средата и стимулира физическото им възпитание.

През последните няколко години Министерството на младежта и спорта работи активно за създаване на конкретни инструменти за личностно развитие и предотвратяване на агресията.

Основният инструмент, който ММС използва за превенция на зависимости и агресия, е Национална програма за изпълнение на младежки дейности. В цялата страна се изпълняват проекти, насочени към превенцията на зависимости и агресия, като основен подход, който бива прилаган е спортът.

Министър Кралев поздрави организаторите на турнира за реализирането му и пред тях акцентира, че чрез спорт може да бъде трансформирана негативната енергия в мотивация.

Освен, че учи на честна игра спортът оказва и позитивно влияние върху цялостното физическо и психическо състояние на човека.

„Спортната дейност в затворите е един от ефективните елементи в последващата реинтеграция на лишените от свобода“, заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

Красен Кралев и Данаил Кирилов получиха почетни плакети от организаторите на турнира и покана да посетят и деветото издание на надпреварата.

- реклама -