Хемус, магистрала, строеж, нарушения, МВР, МРРБ
сн. БГНЕС

Бойко Рашков: След акцията, свързана с магистрала „Хемус”, има задържани

Има задържани след акцията, свързана с магистрала „Хемус”. Това потвърди вътрешният министър Бойко Рашков.

„При всички случаи ще се стигне до задържане на още лица, защото това е процес и той се развива”, добави той.

„Това са хора, които пряко участват в схеми за нелегалното изграждане на магистралата. Ние все още не сме стигнали до непосредствените строители. Изправени сме пред невиждана в целия свят хипотеза някой, който е строител под прикритие, да строи съоръжение като магистрала „Хемус”, коментира още Рашков.

По думите му непосредствените изпълнители са неизвестни лица.

„Те получават някакви средства от няколко основни фирми, на които са давани десетки милиони лева. Предстои да се изясни как са разходвани тези средства”, каза още вътрешният министър.

Той уточни, че проверяваните фирми са няколко, а една от тях е „Водно строителство”.

Той допълни, че са се срещнали със стотици хора, които в много голяма степен са изяснили цялата фактическа обстановка на „ограбването на българския народ под претекст, че ще се строи магистрала”.

„Тази магистрала, най-вероятно, ако се докаже това, което е очертано, ще означава, че българският народ има всички основания да плати още веднъж магистралата. Някои от фирмите заявиха, че парите не са при тях. Аз съм склонен да им вярвам, защото един от известните строители на пътища от началото на годината досега е превел 21 млн. лева в Обединените арабски емирства”, заяви министърът.

Рашков подчерта, че строителството на „Хемус” няма абсолютно никакви строителни книжа.

Източник: НОВА

- реклама -