Бойко Рашков, чашка, магистрати, обяд, министър, МВР

Бойко Рашков се закани на бТВ: Ако бях собственик на телевизията щях да уволня Златимир Йочев и Биляна Гавазова

Ако съм собственик на тази телевизия, моментално ще ги отстраня от водещата роля в предаването„.

Това обяви Служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който е и силов вицепремиер в служебното правителство на Румен Радев в интервю за БНР. Повод за това стана участие на Рашков в сутрешния блок на бТВ с водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев.

Искам да кажа две думи за моето участие вчера по БТВ. Видях какво не трябва да бъде журналистиката, извинявам се за израза, и вероятно начина, по който Гавазова и партньор водеха предаването, е доходна дейност.

„Вероятно защото аз чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат и освен това – което е много грозно, разбира се – и освен това, така беше силен звука в тези технически средства и не чуваха моите отговори, което очевидно беше причината да ми задават един и същи въпрос по няколко пъти“, заяви Рашков.

Така че аз не се изненадвам – искам да го кажа и с това приключвам, защото не заслужават толкова внимание защо България е на 112-о място по свобода на словото. Съжалявам, че го казвам.

Ако съм собственик на тази телевизия, моментално ще ги отстраня от водещата роля в предаването.“

Рашков обяви, че тези въпроси Тома Биков и компания непрекъснато поставят в някои медии относно началника на кабинета по определен начин същите въпроси били поставени и във вчерашното му интервю пред бТВ.

„Действително в държавните органи трябва да се внимава какви хора попадат, в конкретния случай обаче въпросът имал чисто политически качества“, заяви Рашков и уточни, че не го интересува кой какви политическа ориентация има и не можело да му попречи на решението да сложи началник на кабинета си човек от една или друга партия, особено когато тя е регистрирана по надлежния ред“, заяви Рашков по повод назначението на Фичева, която е от партията на Васил Божков.

„Ценя професионалните качества, а кой каква политическа ориентация има не може да ми попречи да назнача началник кабинет свързан с една или друга партия. Някой от бТВ вероятно иска да отмени Конституцията и закона и да забрани на хора членуващи в партии, които на тях не им харесват да заемат определена държавна длъжност“, допълни още Рашков.

- реклама -