Бойко Рашков, избори
Снимка: БГНЕС

Бойко Рашков: Основният приоритет на МВР – без купени гласове на изборите

Честни и прозрачни избори, без купени гласове – това е основният приоритет на новото ръководство на МВР.

При приемането на поста служебният министър Бойко Рашков заяви, че ще бъдат взети всички мерки, за да няма основания за оспорване на вота.

Купеният вот изкривява политическата картина и уронва престижа на България, посочи той. Друга задача пред МВР ще е контролиране на обичайния за лятото засилен миграционен натиск. Рашков поиска няколко дни, за да се запознае в детайли със състоянието на МВР.

„Иначе, другите задачи, които в общ план подчертавам, това са рутинните – в кратък срок трябва да обезпечим онова, което Министерството дължи на обществото – спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността, също така обърнах внимание на тези вече летни месеци, които предстоят, са предпоставка за засилване на миграционния натиск и Министерството на вътрешните работи в този смисъл има изключително важни задачи, които ще направим всичко възможно, за да изпълним“, завърши служебният министър на МВР.

А при предаването на поста досегашният министър Христо Терзийски напомни, че 25 години е бил в системата на МВР и напускането й е емоционално за него.

Ревизия на властта започнаха да правят в парламентарната комисия. Към нас подобни изисквания в момента няма, каза по-рано Рашков.

- реклама -