Бойко Рашков, МВР, министър, гласуване, избори, балотаж

Бойко Рашков: Изборният ден преминава съвършено спокойно

„До момента няма сериозни нарушения. Има такива, които не заслужават да се тревожим за тях. В някои от регионите има заболели председатели на комисии, има ред, по който те се заменят. По наша линия нямаме проблеми. Струва ми се, че изборният ден започна и в момента протича съвършено нормално, съвършено спокойно, независимо от някои прогнози.“ Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков след като гласува днес.

Той потвърди информацията за протест и опит за блокада на АМ „Марица“ близо до до ГКПП „Капитан Андреево“.

„Информиран съм за протеста, да така е. Протести е имало и ще има. Всеки гражданин има право да протестира. Ще направим всичко възможно тези протести да не пречат на изборния ден. Където има действия в разрез със закона, ще вземем незабавни мерки“, заяви Рашков.

Направи и кратък коментар за преминаването на автобуси от Турция у нас, като подчерта, че проблеми е имало преди дни, но те са преодолени.

На въпрос за какво е гласувал, Бойко Рашков отговори:

„Гласувах за опита, който е така необходим в момента на нашата страна. Трябва да вземем мерки за ускорено развитие. Трябва ни доказан ръководител, с опит. Нямаме време за експерименти“, каза Рашков.

- реклама -