Бойко Рашков, министър, среща МВР

Бойко Рашков дава Бойко Борисов на прокурор по сигнал на бизнесмен

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков до седмица ще подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия премиер Бойко Борисов.

Това каза той в интервю пред „Евроком“

При Рашков дошъл бизнесмен и му се оплакал, че бившият премиер го е заплашвал. Бил му казал: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“.

„Разбирате ли какво нещо е това, какво съзнание, какъв начин на мислене е това! Това нещо е казано от този, който сега го чухме (показват на екрана снимка на Бойко Борисов – бел. ред.). Нека да спре да говори, защото аз този сигнал ще го проверя. И там са направили нещо подобно като списъка от 32-ма магистрати и други, които никой не даде гласност какво става с тях“, възмути се Бойко Рашков.

Според него Рашков обаче главният прокурор Иван Гешев едва ли ще предприеме каквито и да е реални действия срещу Борисов.

„Да сигнализирам онзи, който се обръща към Борисов с „шефе“ – това ли да направя? Аз ще го направя, за да видя как ще реагира и ще дам публичност на това. Ще го питам, например, какво стана с едно дело, по което Борисов е казал това. Защото тази наглост, която я чувам сега, тя е безгранична наглост! Тя вече преминава всякакви граници“, казва вътрешният министър. Според него прокуратурата не положила усилия да провери кюлчетата и парите от снимките в спалнята на Бойко Борисов.

Рашков нарече „незначителна подробност“ факта, че му е бил отнет допускът до секретна информация. Когато това станало, той бил преподавател и не му трябвал такъв достъп.

Според бившият премиер Борисов хората на Радев трескаво търсят „някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно. Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек. Само това не са ми пришили във филета.

- реклама -