сн. БГНЕС

Бойко Рашков: Ръководителите на службите са в неплатен отпуск до септември

Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри. Това заяви пред бТВ служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел.

Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

Ръководителите на службите са в неплатен отпуск до септември. Това съобщи Рашков. Той попита кой е разрешил на шефовете на ДАНС да са в неплатен отпуск, както и на регионалния директор на полицията в Пловдив.

Имало и сигнал, че МВР шефове са катастрофирали със служебна кола в извънработно време със семействата си. В момента се правело проверка.

„Някой трябва да носи отговорност. Полицейски шефове са осигурявали купен вот на изборите, вместо да му противодействат. Последният сигнал за това е от събота за район, който е близо до София“, заяви служебният вицепремиер и силов министър.

„Няма нищо странно в избора на Елена Фичерова за началник на кабинета ми. Нямам никакви бележки към нея, тя е дългогодишен служител на МВР и отличен юрист. Има професионални качества“, заяви Рашков. Той не знаел, че е била кандидат за депутат от партията на Васил Божков, но се поинтересувал след публикации в интернет. Поясни, че е заличена от листите месец преди вота.

„Има искова молба в съда заради лъжи в тези публикации“, каза Рашков. Той е виждал Васил Божков в почивната станция ан Министерския съвет във Велинград преди 30 години, но нямал лични отношения.

Органите на КАТ трябва да осъществяват строг контрол, а не да тероризират шофьорите и да се крият в храстите, каза още Бойко Рашков.

- реклама -