Бойко Борисов, разпит

Борисов: ГЕРБ подкрепя оттеглянето на руските дипломати, въпреки аматьорските действия (Видео)

Крачка назад не трябвада дава правителството, това би означавало капитулация. Имат пълната ни подкрепа. Според него обаче подходът, по който е направено изгонването на руските дипломати е бил „аматьорски“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„Ние с две ръце подкрепяме член 11 с бройките на дипломатите.

Това трябваше да се случи по друг начин, трябваше външният министър, заедно с премиера да слязат пред вас, да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такъв, и ако няма, да поемат политическа отговорност, това е също възможно.

Да кажат: Искаме да приведем в съответствие, реципрочност, има думички в дипломацията, които ясно казват как става. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако българите не искаме да катастрофираме, трябва да бъдем много единни, много силни“, добави Борисов.

Искам да благодаря на депутатите на ГЕРБ и на останалите от опозицията, които успяха от един абсолютно слаб бюджет, небалансирано,

с огромни рискове, донякъде да го изправят и да се увеличат заплатите на учителите, лекарите, полицаите, компенсации за ток за църквите, джамиите и бизнеса.

Трябва да има стабилна държава, за да се изпълни този бюджет. Българите трябва да сме единни и силни.

Ако след два месеца има избори, то българският народ ще се произнесе. Това, което не ни убива е поправимо. Непоправими са изтеклите милиарди от газ и ток.

Преди дни отново са продавали евтин газ на приближените си фирми, отново пуснато само за секунди.

Скъпият дизел ще мине 4 лв. Българският народ обедня благодарение на тях. Сега ще видите, че хлябът няма да поевтинее заради ДДС -то.

В днешно време лидер да не си. Лидерът на БСП не иска ПП. Лидерът на ПП не иска лидерът на ГЕРБ.

Не ми е работа да определям кой от ПП ще вземе мандата. Нека той да е истинския лидер, който ще излезе и ще каже, гоним 70 дипломати или служители, поради съмнения или доказателства.

- реклама -