Борисов заплахи фейсбук социални мрежи ГЕРБ резултати избори Борисов

Бойко Борисов: Всеки, който не е мислил с главата си, ще понесе най-тежки наказания

„Аз съм го направил ГЕРБ и той досега работеше перфектно. Много брутално ще действам, но нека да минат изборите”. Това каза премиерът Бойко Борисов в студиото на „Панорама“ по БНТ.

Който е извършил злоупотреби с къщи за гости да връща парите от еврофондовете или къщите им ще бъдат конфискувани, заяви Борисов.

„Всеки попаднал в такава ситуация, немислил с главата си или поддал се на манталитета си, или решил, че всичко му е позволено – ще си понесе най-тежки наказания и отговорности“, заяви премиерът.

„Подаването на оставки и махането от всички държавни постове на десетки хора в момента е половината от работата. Мога да гарантирам на българските граждани, защото това сме го правили години напред, че няма да остане ненаказан човек“, обяви Борисов.

Александър Манолев Дикме къщи за гости субсидия ДФ "Земеделие"

„Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, защото аз нито веднъж не отидох на гости на нито един мой министър, колега, кмет, областен управител – нито веднъж. Ако бях отишъл да видя, сигурно щях да взема много по-рано мерки“, коментира Бойко Борисов.

Каквото съм изградил, другите не могат само да го боядисат, изтъкна премиерът. И се зарече: „Много брутално ще действам.“

Борисов за Цветанов:

„Аз Цветанов си го обичам като дете, като министър си заложи главата и с „Хизбула”, и с „Наглите”, и с отвличанията. Много работа свърши. От човек с авторитет в партията, заличи всичко добро”, заяви Борисов и добави: „Цветанов сложи лъжицата с катран в кацата с мед.“

И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш, каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев.

Аз никога, никога не съм искал да ставам президент. Не ми минава през главата, отсече Борисов. „Аз ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията“, отсече той.

„Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят – от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара“, озадачен е от тези обвинения премиерът Борисов.

Има един ден в годината за прошка и за нас тази година това е 26 май, ще видим нашите избиратели дали ще ни простят. Но голяма щета ни се нанесе, призна Борисов.

„Няма да подам оставка дори и ГЕРБ да загуби евроизборите. Просто от другата страна няма нищо“., каза Борисов. И добави:

Няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията.“

Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора“, заключи Борисов.

- реклама -