Бойко Борисов в „Пирогов“, заразените медици там са 20- ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в болница „Пирогов“. Заедно с него е и шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов. 20 общо са заразените с коронавирус медицински лица от спешната болница. 7 от тях са хирурзите.

„Много разчитаме на вас, защото науката ще ни води какво да правим след това“, каза премиерът.

Постигната е голяма симбиоза между екипите, за което съм благодарен на министър Ананиев, обясни шефът на „Пирогов“. Той се похвали, че има нови асансьори в болницата.

„Благодаря за всичко, което правите“, каза премиера на медицинския персонал. Проф. Балтов показа на премиера новия ядрено-магнитен резонанс и обясни, че в „Пирогов“ досега не е имало такъв апарат, използван е един под наем 15 г. „Само в първия месец 360 пациента са минали през него“, каза още той.

„Хората видяха, че системите за здравеопазване във Великобритания и Холандия не са готови, затова се прибраха“, каза министър-председателят.

Лекарка заговори премиера и му благодари за всичко. Той й отвърна: „Аз ви благодаря на вас и вижте колко ви се радват хората“. Борисов я попита дали всичко е наред и дали си имат облекла и обеща: „Сега съм казал да ви направят и летни престилки“.

Навсякъде се правят буферни звена, каза проф. Балтов и допълни, че скенерът дава по-добра диагноза, отколкото теста.

По време на срещата лекар от болницата заяви, че при контролен скенер се вижда, че пациентите преболедували коронавирус имат остатъчни белези и поражения на белите дробове.

- реклама -