Бойко Борисов

Бойко Борисов: Изпуснаха цената на тока, милиарди отиват в частни джобове за сметка на малкия бизнес (ВИДЕО)

Започна първото заседание на ПГ на ГЕРБ, което се провежда в централата на партията. По време на разговорите лидерът на ГЕРБ отправи остри критики към служебното правителство на Румен Радев.

Гледайте на живо ТУК:

„Искам да ви поздравя с успеха който, постигнахме въпреки репресиите. Доказахме, че можем да браним правата на хората и че демокрацията е над всичко. Предстои да вземем някои решения, те са свързани с ръководството на нашата парламентарна група. кой да е заместник председател на заместник парламента“, каза председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова в началото на заседанието.

„ГЕРБ ще бъде опозиция в 47-то народно събрание. И до сега бяхме конструктивна, знаеща можеща изискваща опозиция. Ще продължим да се държим така и напред, за да сме коректив на всяка власт“, каза още тя.

А след това даде думата на председателя на партията Бойко Борисов.

„Вие се сблъсквате с партии, които са претърпели огромна загуба. Това е проблем. Първата така да я наречем, ако не беше тяхната дружба с фирмата, която провежда изборите и с разнасянето на машини нагоре надолу, надали щяха да са първи“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той коментира как са се променили изборните резултати на останалите партии в парламента, докато ГЕРБ задържат своите позиции:

“ Не знам колегите, които участват в тази коалиция с БСП, говоря за ДСБ, как с 6% ще излязат и ще кажат, ние сме призвани да правим съдебната реформа. Трябва да имаш много непокрито самочувствие или да не ти пука. Позорен резултат е 6%. ИТН се сгромолясаха с близо 15%. Така, че от фаворит се превърнаха на техния език в на барабана малката пръчка, казано на техен език. По-позорен резултат от този на БСП в историята няма. Когато навремето създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, един паметник на комунизма, наречен БКП/БСП“, коментира Борисов.

Той отново разкритикува служебното правителство на президента Румен Радев за невъзможността му да се справи с многото кризи у нас:

„Изпуснаха цената на тока, милиарди отиват в частни джобове за сметка на малкия бизнес. Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да има революция. Сега хората знаят, че просто няма какво да направят. Цената на газта, колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен Балкански поток, при тези транзитни такси, в рамките на ти години се изплатиха и 70 години напред, българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под 6 процента на изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна“, каза Борисов.

И допълни:

„Двойното увеличение на цената на газа, празните хранилища, липсата на капацитет за през Украйна, това, което ние построихме, гарантираме на българите, че никога няма да останат без газ. А ние, ако имаме вина, това е.“

И обвини Румен Радев, че концентрира около себе си цялата власт:

В момента има пет центъра на власт. Основният е при Румен Радев. Пътят на Копринката, който започва и свършва в село Труд. Там е центърът на властта. И днес като гледах клатушкащи се пияни министри с магистрати и отново с торбички. Докато говореха глупости и измишльотини за нас. Ще дойде време тази конспирация и целият този план за разграждане не на модела на ГЕРБ, а на държавността. Това ще стане факт“, каза председателят на ГЕРБ.

Отправи остри критики към служебния финансов министър Валери Белчев за това, че той определя какви ще бъдат пенсиите и доходите на хората, при положение, че в петък се открива работата на Народното събрание и ще бъде сформирано редовно правителство.

„В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на тее да обявяваш пенсиите за шест месеца Въпросът ми е дилетантски на първи поглед. Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първо работихме и ние с него. Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите го опровергава това“, каза председателят на ГЕРБ.

Но като най-скандално от изказванията на Белчев Борисов определи това за увеличението на дълговия праг за догодина.

„И той днес излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става въпрос? И внуците ли трябва да плащат тези дългове?! После ще има наказателна процедура от ЕК за свръхдефицит“, предупреди Борисов.

И заръча на депутатите от партията още след клетвата си в петък да внесат предложение за мораториум върху вземането на нов дълг. А те отговориха, че вече са го подготвили.

- реклама -