Бойко Борисов в Сливен: Ние сме остров на стабилност на Балканите – ВИДЕО

В момента в България има само една дясна партия – ГЕРБ. Само ние можем да спрем далаверите на БСП.

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Сливен

По думите му, ГЕРБ е истинска народна партия, защото се отчита за свършеното и разчита единствено на доверието на хората. Борисов подчерта, че по време на ръководеното от него правителство България е била сред първите страни по ръст на икономиката и финансова стабилност. „Цели държави се разсипаха и направиха дългове по 160-70 милиона. България е отличник сред страните в Европа с 27% външен дълг и 0% дефицит и сме готови за чакалнята за влизане в еврозоната. Оставихме 14 млрд. лева фискален резерв. Събрахме 4, 7 млрд. лева повече в бюджета от борба с контрабандата и сега контрабандистите дават пари да се работи срещу нас. Заварихме 34% процента контрабанда на цигари. Сега са 7%. Приходите са в бюджета“, каза той.

23

Бойко Борисов бе категоричен, че не вярва, че БСП ще се променят

„Спомнете си времето на управленията на Жан Виденов, Луканов, Станишев, Орешарски. Днес не искат да си покажат екипа, защото чакат да видят ДПС кои министерства ще им даде, ако спечелят изборите. Сложиха на най-важните длъжности в едно правителство премиер Пламен Орешарски и финансов министър Петър Чобанов. И двамата отидоха в ДПС. Това ни доведе БСП“, каза Борисов.

22

Бившият премиер обясни, че още в първия месец от втория кабинет „Борисов“ са били разплатени 3, 7 милиарда лева за вложителите във фалирала КТБ, без да ги усетят хората. „Променената партия“ БСП направи далаверата с „Марица 1“ и „Марица 3“. Сключиха договор за 15 години напред, в който им се дава право да продават на три пъти по-висока цена от държавната, със същите въглища. Договорът беше такъв, че да могат да взимат директно пари от електромерите на хората. За това платихме 1,3 милиарда лева. И още 1, 2 милиарда за „Белене“. Това са 6, 2 милиарда живи пари. БСП бяха договорили „Кугарите“, „Пантерите“ и „Спартаните“, но не ги бяха платили. Драгомир Стойнев сключи договор с „Уестингхаус“ за 10 милиарда лева – спряхме го, защото условието беше да теглят заем и после всички хора да плащат с цената на тока. Таско Ерменков ли, Румен Гечев ли, Драгомир Стойнев или Кирил Добрев – кой се промени БСП? Слоганът им не трябва да бъде „Поискай промяната“, а „Поискайте пак да плащате“, категоричен бе Борисов.

21

Борисов заяви, че България е остров на стабилност на Балканите

Защото има най-малко мигранти в Европа. „В Унгария са 30 000, а в България са под 2000“, обясни той. Председателят на ГЕРБ коментира, че ръстът на нашата икономика и стокообмен с Русия в момента е 14%, а военните им кораби се ремонтират във Варна. „За тази година имаме с 40% повече туристи. Има пречиствателни станции навсякъде по морето. Над 3 милиарда се дадоха по европейски програми за екология – чистота на въздух, почва, води“, каза Бойко Борисов.

По думите на бившия министър-председател България е от държавите, които е получила много повече средства от ЕС, отколкото е внесла. „В Брюксел е важно да се води нормална политика. Там не искат да им се тропа по масата. Когато ги убедиш, че са ти необходими дадени пари, те ги дават, защото обичат България. България им е нужна и на тях. Единствено на нас дадоха 320 милиона лева за опазване на външната граница на ЕС – благодарение на усилията на мен и на моя екип. Всички европейски фондове работят при  нас, при БСП ги спират“, категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че БСП са се опитали да омаловажат успеха на ГЕРБ във всички нива на управление

Но дори президентът Румен Радев е заявил, че България е стабилна държава пред немския бизнес.

Бойко Борисов обясни, че доказателство за това, че ГЕРБ се е поучила от старите си грешки е фактът, че всички дружества в енергетиката са на печалба и са със пълни сметки. „Стабилизирахме цялата енергетика. Учим се от грешките си. Постигнахме много и Вие знаете, че може да надградим направеното. В следващ мандат на ГЕРБ ще премахнем бюрокрацията“, коментира той. По думите на председателя на ГЕРБ доходите на хората ще се вдигнат чрез ръст в икономиката.

 

glasove-6

- реклама -