Борисов заплахи фейсбук социални мрежи ГЕРБ резултати избори Борисов

Бойко Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване

„План за устойчивост и развитие има. Повече от 200 човека са работили по него. Аз съм отговорен човек и не случайно сме работили много по този план. Тези, които викат в парламента нямат повод. Как си представяте този план да бъде представен със всичките му предложения. Само за асфалт няма пари в него. Той е депозиран в НС. Томислав Дончев е на разположение за обяснения по него.“ Това заяви Бойко Борисов на пресконференция.

Те искат да правят в парламента Народен съд. Мислите ли, че плана ги интересува като ме викат. Изборите свършиха, те са управляващо мнозинство, да седнат и да работят, за какво съм им аз, да седнат и да работят.

„Ясно е, че ние ще вземем мандата, ще представим нашето виждане за кабинета. Изобщо няма да го бавя. Ще има нови лица, но и от старите и успешни, които спечелиха преките си двубои. На тях им трябва обаче служебно правителство на Радев и през месеци на репресии да се опитат да стигнат до по-добър резултат.“, каза още Борисов.

„Ако искате да има Национален оперативен щаб Симидчиев да го оглави и да дава указания на министрите как да действат докато има ново правителство. Те в желанието си да унижат ГЕРБ гласуваха оставката на правителството. В сряда министрите, които са уволнени от парламента, в сряда ще се явят да се закълнат като депутати.“, каза Борисов. И добави „Ако искат да ме провокират – аз няма да си изпусна нервите“.

ГЕРБ и ДПС не са имали, нямат и няма да имат общо. Това на Росенец беше добре координирано действие на „Да България“ и ДПС, каза също Борисов.

„Имаме ново управляващо мнозинство, това е доказано във всички гласувания в последните дни. Не знам откъде идва огромното самочувствие на останалите партии, защото ГЕРБ е победителят в тези избори. БСП, Мая Манолова и Татяна Дончева имат взети заедно по-малко гласове от ГЕРБ“, каза още Борисов.

Борисов припомни на Нинова, че под прозорците на Позитано 20 се чуват викове за оставка.

Водим преговори с ЕК и те казаха, че ще проявят гъвкавост за предаване на Плана, каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

- реклама -