Бойко Борисов

Бойко Борисов: Служебното правителство изпълнява мръсни поръчки, не мислят за честни избори – Видео

Служебното правителство се бие само с ГЕРБ.

Това каза Бойко Борисов по време на среща с областните ръководители на ГЕРБ и кметове.

„Цялата ми прогноза от последните месеци се потвърждава с пълна сила. Ние винаги след избори търсим партньори за управление и другите също са го правили. Защо сега не съставиха правителство?

Защото са искали мръсните поръчки за ги свършат хора от средите на БСП и от кандидат-президента Румен Радев. Това правителство се бие само с ГЕРБ, не и с патриотите.

Каракачанов свърши фантастична работа като вицепремиер и военен министър. Неговият статут беше като на Бойко Рашков. Колко пъти той стана и обвини хора от трибуната или по студиата? Правим аналог. По време на нашето управление той беше вторият човек в държавата. Извадиха от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на обществото, биейки се по най-жестокия начин само с една партия – ГЕРБ. Да сте чули нещо от тях за ДПС или БСП, за „Да, България“? Те също са били в управлението“, посочи Борисов.

Цялата сглобка е била да дойде това правителство и да свърши работа. Те се занимават с всичко друго без как ще проведат изборите“, заяви Борисов.

Той призова другите партии да се замислят дали след това няма да отидат и за тях.

„Тях не ги интересуват изборите, а ревизия. Ама такава ще направи редовно правителство. Нинова всячески се старае да обясни, че не е нейно правителство, но с редки изключения вътре всички са кадри на БСП. Тя обаче не може да прави такива мръсни работа. Не само не съм давал разпореждане за подслушване на политици, то е дълбоко погрешно. Те всеки ден бяха на площада за какво да ги слушаме“, заяви още Борисов.

Той припомни на Атанас Атанасов от ДСБ как Радев му се е заканвал след седмица да ги няма.

Вътрешният министър Бойко Рашков така работи, така е натискал и Евгени Михайлов за танковата касета едно време. Това му разказал режисьорът, който дълго време бе разследван в началото на 90-те заради репликата на Петър Младенов „По-добре е танковете да дойдат.“

Бойко Рашков може да не го изберат за домоуправител на входа, където живее. Но изведнъж идва и дава оценки за една партия…

Какво е това – кандидат-президентът Радев възлага на най-доверените си хора в правителството и издава указ. Вече се чуди как да не го пришият толкова явно към видно провалящите се хора.

Всеки ден следващия месец ще ни подхвърлят по някой компромат, категоричен бе Борисов.

В същото време виждате, че за Слави се мълчи. Няма ги, няма я и кандидат-премиерката им Стефанова. Това не е случайно“, коментира още Борисов.

Той посочи, че е разтревожен за провеждането на изборите, най-вече в частта с машинното гласуване.

„Те се занимават с всичко друго, но не и с това как ще проведат изборите. Кметът на Плевен направи една математика колко време ще трае гласуване на машини, какво става, ако машината се счупи или токът изгасне?“, попита той, като критикува служебното правителство, че не върши работата, която му е отредена по закон.

Борисов посочи, че ревизия на управлението е редно да се прави от редовен кабинет.

Лидерът на ГЕРБ не успя да си обясни защо Корнелия Нинова отрича, че служебното правителство е нейно.

„Защо? Всички са кадри на БКП и БСП, с редки изключения. Министри, заместник-министри, областни управители, говорителят. Безспорен факт. Само че тя може да си има много кусури, но не може да прави такива мръсни работи, а трябва да ги свърши някой друг“, допълни той.

Бойко Борисов отново се върна на сюжета с подслушваните политици, като подчерта, че такова нещо няма, а вече седмици твърденията не са били доказани.

„Никога не съм разпореждал подобно нещо“, категоричен беше Борисов.

 

- реклама -