Бойко Борисов след градушките: Важно е да има правителство, ако няма нищо не можем да направим

Бойко Борисов след градушките: Важно е да има правителство, ако няма нищо не можем да направим

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, в който направим правителство. Това заяви във Велико Търново председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Припомняме, че в четвъртък той направи заявка за съставяне на кабинет и и обяви,

че няма да бъде премиер. Борисов посети населени места, които са силно засегнати от градушките от последните дни. Борисов бе придружен от кмета на Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ. По думите на градоначалника от понеделник започва извозването на счупените керемиди от покривите на засегнатите от бедствието къщи, а от кметството ще бъдат разпределени нови.

Има ли правителство – ще помогнем. Няма ли правителство – нищо не мога да кажа,

отсече Бойко Борисов. Той отбеляза, че бедствията стават все по-тежки и чести. Лидерът на ГЕРБ посочи също, че подпомагане от 1000 лева на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига.

Борисов заяви още, че може да бъде взето решение от Народното събрание

подпомагането при бедствия да става автоматично чрез специален фонд, а не всеки път „да репетираме какво ще стане“. Той предупреди, че за съжаление природните бедствия ще стават все по-чести. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува, заяви Бойко Борисов.

„Миналата седмица при мен идваха кметовете на Карлово и села от региона,

тогава се обадих на Главчев и му се примолих да отпуснат пари за щетите след наводненията преди две години, та им отпуснаха пари“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Запитан защо средствата от държавата се отпускат толкова време след наводненията,

той коментира: „Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?“

- реклама -