Бойко Борисов: Ще се пенсионирам когато стане „Хемус“ – ВИДЕО

Силата на нашата партия е в работата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в местността Костина край Рибарица. По думите му, управляващите правят акции с дъх на миризма на алкохол. „Намерили шишета, миришели май на алкохол. Бойко Рашков какво да намери човека? Той е като мечка стръвница, където има алкохол, ще намери. Плашат Ви, защото не им се иска да имат опоненти. Така е било навремето, така искат да го направят и сега. Само че, ето има медии, да снимат как изглеждат мутрите. Има ли един, като ги гледате тези хора? Учители, лекари, работници…“, посочи Борисов.

 

Според него, мъката на управляващите е голяма. „Очакваха да ни сгънат, само че партията излезе по-силна от всички до сега. Защото досега сме се борили да управляваме. Искали сме да си направим „Хемус“, да си направим „Марица“, „Струма“. „Тракия“, „Люлин“ и всичко останало. Те го отнемат за дни. Въпросът сега е за демокрацията дори. Да се избавим от този страх, който на Радев четниците се опитват да внушат. Никак не са за подценяване, защото са рядко подли хора, опасни хора“, подчерта председателят на ГЕРБ. Борисов бе категоричен, че като гледат пълните зали на ГЕРБ и как се събират хората навсякъде в България, ще фалшифицират изборите. „И ще ги фалшифицират не по някакъв друг начин, а през машините. Ще Ви слагат наблюдатели на метър и половина-два, за да гледат кой за кого гласува и да стресират хората. Това е недопустимо, защото има тайна на вота. А те ще седят уж да помагат. Ами като е уж да помагат, оставете хората да избират как искат да гласуват. Като висиш на главата на един човек, той се притеснява. Особено тези, които не са работили с машини. Какво става тогава? А и вече разполагат с кодовете на машините. Нарушиха абсолютно всичко“, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че самият Радев каза, че е редно да се броят разписките в урните и за коя партия са. „Защото машината може да си напише каквото иска. Холандският премиер каза, че са ги махнали машините, точно защото хората се съмнявали в това. А немският парламент и Конституционният им съд категорично забраниха такъв вид гласуване. Единствени в Европа сме ние. Това е единственият шанс да победят ГЕРБ. Само че проблемът е, че дали сме първи, втори или пети на хартия, хората са с нас. Направеното е толкова много, че не можеш да го зачеркнеш“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ припомни, че на всички други избори партията е представяла управленската си програма. „Сега обаче срещу нас нямаме реален противник. Слави Трифонов за две кампании се е показал веднъж с отбрани студенти в Пловдив. Ако им видите брошурите какво ще правят, те са за втори курс студент. По нито една важна тема те нямат решение. Да не говорим за другите партии. „Да, България“ ги интересува само кой ще е главният прокурор и ако може да е Христо Иванов, кампанията им ще приключи веднага. Той това го искаше, цял живот мечтае да е главен прокурор. Другите мечтаят да са премиери, министри, кметове, да покажат нещо, той иска само това. Да може да обвинява. И нали видяхте какво стана на Росенец? Каква уйдурма си направиха с ДПС? И сега някой ми каза, че май пак са върнали НСО на Росенец. Той не ходи вече там. С Данчо си говорят в парламента, шушукат си. Никой не ги закача ДПС, вече са готини. Атанасов казва, че с една тяхна подкрепа би било много добре. Въобще няма принципи. Важно е да не е ГЕРБ. Ето, сега нали сте Вие, виждаме Ви какво можете“, подчерта Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ изрази съжалението си, че докато държавите от Европа си взеха парите за възстановяване по плана и  вече работят с милиардите, за кметовете и общините в България все още няма пари. „Един лев няма месец и половина“, посочи Бойко Борисов. „Във финансите им оставихме толкова пари, че да могат до края на годината и да изплащат 50-те лева на пенсионерите, и да държат парите да плащат на хората на първа линия, и да продължат ваксинационната кампания. Нито едно от тези неща не правят. Искам пенсионерите да знаят, че Ковид не си е отишъл и няма да си отиде. Много Ви моля, отидете и се ваксинирайте!“, призова Борисов. По думите му сега в България има 3 милиона от най-добрите ваксини в света – Пфайзер, Джонсън енд Джонсън, Модерна, Астра. „Идете, използвайте времето и се ваксинирайте! Есента ще е трудно, тежко“, предупреди той.

 

„Аз съм голям оптимист. Доста работа свършихме, но истината е, че и поомръзнахме. Все ние, все ние, нормално е човек да си каже, няма ли и по-добри? За радост служебното правителство показа колко са добри. Колко са специалисти? И само в едно нещо направиха различно от нас, защото за външната политика, финансовата политика, влизането в Еврозоната, всичко потвърдиха, това е уволнението на хората. Сякаш тези хора, които уволняват, не са живи същества. Сякаш нямат семейства, нямат роднини, нямат деца. А това е поголовно навсякъде. На Мая Манолова дъщеря й работеше в Министерски съвет, още работи. Зет й работеше там. Не сме пипнали никой. На Драго Стойнев сестра му, и то на високо ниво в митниците си е до ден днешен“, обясни Бойко Борисов и подчерта, че ГЕРБ никога не е правила такива неща.


„Башибозук навсякъде пратили, полицаи, момчетата не са виновни, но навсякъде е пълно с жандармерия, с полиция, да плашат хората. И накрая излезе, че имало дъх. Ние повече от всички искаме да има ред на изборите, защото не ни е приятно някой да купува гласове. От нашата партия един лев не сме дали за избори, извън официалните. И много искам да внимавате да не Ви подхвърлят“, предупреди председателят на ГЕРБ. Той бе категоричен, че местните структури трябва много да внимават, защото управляващите виждат, че нямат какво друго да направят на ГЕРБ освен да измислят нещо такова. „Ще му замирише на Бойко Рашков първо нещо на алкохол, после нещо на 20 лева… Намерили две банкноти по 20 лева. Това просто ако не е трагично, щеше да е много забавно“, посочи Бойко Борисов. Той изрази и съжалението си, че за разследващите журналисти и за телевизиите не съществува въпросът как един държавен служител е придобил 19 имота?

- реклама -