Бойко Борисов

Бойко Борисов: Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри (Видео))

Ще продължим да отстояваме – България над всичко, заяви лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг. По думите му членовете на ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

Действително съм любопитен как ще управляват хора, загубили изборите по един брутален начин. Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри – лидери, които техни избиратели поискаха оставките им, понесоха най-ниските резултати в историята си, сега ще управлят; партии, които са рекордьори и за 2 месеца в изборите са се сринали с 15-20%, попита Бойко Борисов.

Той подчерта, че в последните месеци не е видял инвестиции, а трупане на дългове. Борисов изказа мнение, че след тези нови управляващи ще има разруха.

„Ще направим всичко възможно и в ЕНП да очертаем принципите на център  – „дясно“. В изказването на Петков ме впечатли това, че ще върнат смисъла на израза „народен представител“ – само за един ден върнаха представата ни за народен представител – показаха, че са богоизбрани. Навсякъде влизаме със зелен сертификат, само за парламента не въведоха това правило“, каза Борисов. Според него това, че депутатите не влизат в парламента със зелен сертификат е двоен стандарт.

„Защо тормозим децата с тестове? Заместник-министър каза, че тук става въпрос за комисионните, които взимат“, заяви той.

Относно искането от ГЕРБ да освободи офисите в НДК, Борисов заяви следното:

„1/3 от сградата, където са офисите, тъне в разруха. Няма желаещи да отидат там. А те идват да ни тормозят“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и казуса с в. „Труд“.

„През 1944 г. е било точно така – минавало се е и през редакциите на медиите. Когато „Труд“ е писал срещу нас, никой не им е ходил в офисите да ги гони. Това е смисълът на властта и опозицията“, обясни Борисов.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което присъства Бойко Рашков.

„Ще дадем толеранс на новия кабинет, но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс да им дадеш? Ако имат правилни политики, ние ще ги подкрепяме“, обяви Борисов.

„Ако българският народ не беше гласувал за тези хора, щяхме да вървим в правилната посока“, коментира Борисов по темата за влизането на България в еврозоната.

Той изтъкна, че патриотичното, консервативното, християн-демократичното, християнските ценности – всичко това е приоритет и лице на ГЕРБ.

„Ние зачитаме правата на всички – и на другите етноси, и на другите религии, и на инакомислещите, и на хората с друга сексуална ориентация“, отбеляза той.

„Народът е казал: „Който нож вади, от нож умира“. Ние имаме нашите разбирания, вярваме в Бога, Библията, християнските ценности – мюсюлманите пък в техния бог. Тези, които искат да живеят различно, имат същите права като останалите. Не искам да залитате“, заяви Борисов, обръщайки се към младежите от ГЕРБ.

„След Орешарски имаше два пъти повече разруха, но се справихме. Сега след тези ще има катастрофа“, прогнозира бившият премиер.Борисов смята, че Радев „държи цялата силова машина – МВР, ДАНС, ГДБОП“ и смята, че бъдещето правителство ще е под тотален негов контрол.

„Щом Христо Иванов и Атанас Атанасов се прегърнаха с хора като Бойко Рашков – кандидат за червен главен прокурор, и Корнелия Нинова, няма как тези партии да се определят като десни“, допълни още Борисов.

А самата партия и той лично ще се съсредоточат върху партийното строителство, ще ходи по структурите на места, за да види как те работят. „Вие нямате никакви зависимости в момента“, обърна се той към младежките структури, които имат събитие в Пампорово. Борисов ги призова да работят усилено за партията и укрепването й и обеща да дойде време, когато ще управляват. „Ще видите, имаме цяла армия…“, заяви Борисов.

На въпрос дали в понеделник депутатите на ГЕРБ ще влязат в парламента, когато би трябвало да се гласува новото правителство, той отговори, че няма причина това да не се случи.

 

- реклама -