Бойко Борисов: Сглобката беше нагласен мач. Алексей Петров ни събра (Видео)

Бойко Борисов: Сглобката беше нагласен мач. Алексей Петров ни събра (Видео)

Самата сглобка е нагласен мач. Алексей Петров ни събра и ни нагласи правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Сливен при официалния старт на предизборната капания там. И по-рано Борисов е казвал, че убитият бизнесмен е направил връзката с „Промяната“, за да седнат непримиримите дотогава опоненти да преговарят за общо управление.

„И ако не се бяхме разбутали накрая, сега щяхме да сме избрали и регулаторите.

И той тая сутрин излиза пред неговата публика и казва, че не иска да участва. Тая приказка „Крадецът вика дръжте крадеца“ е много правилна“, каза Борисов. „А сутринта господин Петков казва, че не искал да участва в „нагласени мачове“. А ние с ужас участвахме – когато нагласиха мача за БНБ. Аз настоях председателят да е човек от МВФ – доказан финансист Митко Радев. С нагласен мач направихме шеф на ДАНС, шеф на КЕВР… Те нямат право, морално право да предлагат хора. Така че – научаствахме се в нагласени мачове. Защото беше голямо изпитание тая сглобка“, каза Борисов. „За 9 месеца направихме и доста добри неща, заяви още Бойко Борисов.

„Големите важните решения се взимат в Брюксел.

Колкото по-мощни сме там, толкова по-защитими ще бъдат нашите национални интереси“, открои той пред актива на ГЕРБ защо е важно да се гласува и на евровота. „Кой с кого ще управлява? Вече е ясно, че Кирил Петков не може да е министър, че Асен Василев не може да е министър. Денков каза за пачките да обвинят пудел. Академик е. Академик, който стана академик по време на министерстването си“, категоричен бе лидерът.

„Представете си, три пъти съм бил премиер, можех да съм академик, доктор, всичко.

Кой университет нямаше да ми даде диплома? Трябваше да направя това, което направи Денков. Че накрая и се подписваше като „академик“, каза Борисов.
„Разликата от 1 лев в цената на горивата доказа ли се? Доказа се. Обраха ли българите със 6-7 милиарда? Обраха ги““, ядоса се той. „И ние не сме били идеални, взели сме си поуки. Направили сме нужното“, добави Борисов. „Искам да отправя една приятелска препоръка към ПП – да си гледат своята партия. Да си гледат как излезе „Чаталджа“, как излезе приятелският огън. Отчетлива трябва да е разликата, за да може да искате от мен да нося отговорност“, продължи към бившите партньори.
„И за децата вече е ясно докъде ПП доведоха през последните години държавата. С мъка гледам и как се променят нещата в геосвета. На ръба сме на глобалната война. Изборите в Северна Македония, заявките, които дадоха водещи политици. С колегата Мицкоски съм работил винаги добре. Но бих ги призовал колегите – да си оберат реториката и да се придържат към Договора за добросъседство, който подписахме“, посочи той.

„Ние доказахме, че другите са аматьори. За мъка на техните избиратели.

Гледам какво става по „Витошка“ – техните избиратели ги кълнат. Те вече съжаляват за „спасението“, за тази мнима промяна. „Три години нямаме План за възстановяване. Ние направихме и добри неща за тези 9 месеца. На маса сектори повишихме заплатите. Успяхме да защитим Маришкия басейн. Успяхме да направим що-годе бюджет, да направим над 20-30 закона, касаещи Плана за възстановяване. В парламента показахме разликата между експертизата на ГЕРБ и всички останали“, допълни той.

„Трябва да правите разлика между депутатите от ПП и от ДБ.

Прави ли ви впечатление, че моят приятел Радан Кънев е пети? Не е ли по-странно Кирил Петков да води в Перник и след това да вкара своя приятел Бойко Рашков? Те не правят добра услуга на партията ПП и накрая ще ги доведат до нов спад. Защото на нито един въпрос не могат да отговарят. За всичките схеми, за всичката корупция те не могат да отговарят“, каза Борисов.
„Там е този разлом. Защото ДБ са системна партия. Искам и колегите от ДБ, и техните избиратели да разберат, че както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха с 30 човека да узурпират цялата власт в държавата, сега последиците са за ДБ. Същите последици, които търпи ГЕРБ“, отбеляза Борисов.
„Готови сме. Можем. Партията има самочувствие. Хората са ни добри. Със сигурност най-добри от всички партии!“, заяви лидерът на ГЕРБ в Сливен.

- реклама -