Борисов, ваксинация

Бойко Борисов се ваксинира, агитира българите да направят същото – Видео

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира.

Той избра ваксината на „Модерна“, а втората доза ще му бъде поставена на 24 август.

Той подчерта, че чрез ваксинирането си, което прави публично, агитира останалите българи да се имунизират.

„Имам оплаквания към служебното правителство“, заяви Борисов в отговор на въпрос дали има оплаквания със здравето. Дали има проблеми със сърцето, той отговори: „За ужас на враговете – съм добре“.

 

Обръщам се към политическата класа, дайте това да ни е първата обединяваща тема. Ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да отида да се ваксинира, заяви Борисов. Обръщам се и към тези, които са гласували за нас, 650 000 не са малко хора, ваксинирайте се!

По думите на Борисов в Европа скоро няма да може да се пътува без ваксинационен сертификат. „Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет. Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет. Ние осигурихме ваксините – Астра Зенека, Джонсън, Модерна, Пфайзер. Хората трябва да се ваксинират пожелание, не насила“, категоричен бе Бойко Борисов.

След него ваксина си поставиха и Томислав Дончев и Младен Маринов. „Ваксинирайте се всички, не боли“, заяви Младен Маринов.

Председателят на ГЕРБ изрази и несъгласието си с действията на служебното правителство, което не е поканило бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев и вицепремиерa в правителството на ГЕРБ, отговарящ за науката – Томислав Дончев, при пускането на вода на първия български научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“. Средствата за този кораб бяха осигурени от правителството на Бойко Борисов. „Нямам други оплаквания освен служебното правителство. Направихме научноизследователски кораб – чудесен, днес го пускат на вода и нито Томислав Дончев, нито Красимир Вълчев са поканили. А тези сега нямат никаква заслуга за този кораб“, подчерта Бойко Борисов.

- реклама -