Борисов: Експериментът „Петков-Василев“ донесе милиарди щети, не допускаме коалиция с тях (Видео)

Бойко Борисов с коментар за газопроводите и кризата у нас.

Направихме страната с най-развита газопроносна система на Балканите. Още 2009 г. като дойдохме първото, което правихме е да махнем посредниците от сделките с газа.

Това заяви от Рилски манастир лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За първи път връзка Гърция започнах да правя аз. Иван Костов защо не я направи, когато бяха те? Когато имахме възможност, тогава се заехме с тази връзка.

Можеха за няколко месеца да продължат доставките, ако не се правят на фалшиви герои, и тогава да сключат дългосрочен договор – с американска, катарска компания, за да може бизнеса да знаят цената. Освобождаваш пазара – друг модел – и само за посредници.

И тогава в един малък пазар веднага ще стане монопол.

Остава третият вариант – целта е била да фалират Булгаргаз. През посредниците и Чирен заграбиха стотици милиони от народа. Експериментът „Петков-Василев“ донесе милиарди щети, каза още той.

„Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби.  Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл.

Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”, каза още Борисов.

Казват Радев имал реваншизъм, той направи трима министри на Нинова, това ли е реваншизъм, а когато неговото служебно правителство с министър тогава Рашков малтретираше политическите партии, притискаше хората.

Тогава нямаше ли реваншизъм?“, отсече Борисов и заключи: „Господ забавя, но никога не забравя“.

„След щетите, които нанесоха Продължаваме промяната на държавата, не допускам, че може да се коалираме с тях. Не мога да говоря за коалиции преди да минат изборите“, това заяви лидерът на ГЕРБ.

„Броят на катастрофите се вдигна значително по времето на Бойко Рашков. Година и половина пътищата не са пипнати, нито мантинели, нито асфалт, нищо“, коментира Борисов.

Той коментира и протестите на „Демократична България”.

„Помня, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, символ на правосъдието. След това отидоха и клечаха пред Президентството и подкрепиха Радев. Отровното трио отидоха двама от тях да протестират срещу третия, който стана министър”, каза още лидерът на ГЕРБ.

- реклама -