Бойко Борисов: С 500 лева за мегаватчас скочи токът, болниците са пълни! Радев не знае къде е! (Видео)

„Вече няма легла в болниците, а токът скочи на 567 лева за мегаватчас. Къде сме сложили капан? Виновни сме за потъването на кораба „Вера Су“, а Радев е невинен. Все едно 6 месеца не е управлявал“, това заяви в Пловдив пред фенове на двата отбора „Ботев“ и „Локомотив“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„По света стадионите вече са пълни, а вие няма да ходите по мачове, защото заразата расте у нас. За съжаление днес са починали 157 българи. Защото няма никакви мерки“, допълни Борисов.

„Паникьосани са!  Онзи ден им показах, откъде върви контрабандата и „пътят на копринката” – през село Труд, сега са в шах, колко зная. Панически им носят торби нагоре-надолу. Толкова пари има в този път, че могат да направят 3 стадиона. Радев не знае на кой свят е, дали не знаем повече за парата, която тече там”, каза още Борисов.

Преди дни отново в Пловдив Борисов пак говори на тази тема, правейки аналогия със съветника на президента Румен Радев Николай Копринков. Той е от близкото до Пловдив с. Труд. Тогава лидерът на ГЕРБ каза, че „пътят на копринката тръгва от митницата във Варна, минава през Свиленград, стига до София и торбите отиват в с. Труд.

„Потъват кораби, тровят морето, цените на тока скачат, желязото и бетонът на борсата летят. Колко малоумни са тези, не искам да ги обиждам, но ако ние управлявахме, нямаше да чакам строителите да протестират под прозорците ми, а щях да им дам знак и да си изпълнят договорите, като си довършат лотовете в срок. При днешните цени на строителните материали тези фирми в момента са златни за държавата“, не спести критиките си към служебното правителство лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов служебното правителство налагало данъчен тормоз над хора от ГЕРБ.

 

- реклама -