сн. БГНЕС

Бойко Борисов: Радев самоубива следващото редовно правителство

Лидерът на ГЕРБ поиска Кацаров да му върне 300 лв. глоба за неносене на маска, след като самият министър нарушава противоепидемичните мерки

„Мен ме глобиха 300 лв. заедно с игумена на Рилския манастир. Ако пуснете сега парламента ще видите, че председателят и зам.-председателят ходят без маски. Кацаров или плати глоба или ми върни парите!“ С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна брифинг в централата на партията.

Той показа и снимка на служебните министри Асен Василев и Кацаров, които са без маски в пленарната зала на парламента.

След това премина и към актуалната тема за деня – актуализацията на бюджета. „Социалният министър казва, че бюджетът с тези мерки е неизпълним“, каза Борисов и призова за разум в парламента.

„Юмрукът на Радев доказа, че се родиха партии, които не само не знаят, но и не могат. За да угодят на диктатора Радев, да актуализират бюджета. Той от миналата година се актуализира. Направиха обаче така, че залагат бюджета за следващата година, за бъдещите разходи“, каза Борисов и припомни, че е получавал обвинения за бонуса 50 лв. към пенсиите, а сега са одобрени 120 лв. за всички пенсионери месечно.

„Радев вместо да даде пример как се ваксинира. Даже не знаем дали се е ваксинирал“, каза Борисов и предупреди, че приетите вече промени в актуализацията за бюджета ще доведе до санкции за страната,

„Ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит. Правителството трябва в рамките на една година да ореже всички разходи и да се самоубие. Това прави Радев – самоубива следващото правителство. Аз няма да вляза в този годеж. Аз съм го живял това с постната пица на Дянков и фалита на КТБ. Пицата постна, а коланът на последната дупка“, каза Бойко Борисов.

Според него може да се дават бонуси към пенсиите, но не и те да се покачват окончателно. „И 100 лв. месечно да се дават не е страшно. Страшно е в бюджетните прогнози да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди. Това всеки го знае. Тошко Йорданов много добър пример даде с хотел на морето. Изходът от това, което прави Радев с неговата шайка е или да теглим огромен дълг или да плащаме с данъци. Бъдете честни бе хора, възкликна той“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

- реклама -