Бойко Борисов: Това управление ще ни завлече на дъното, те са еманацията на корупцията (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави българите за Националния ни празник, като се включи от Котел.

Там той се поклони пред паметта на идеолога на българската революция Георги Раковски, чието родно място е старопланинският град.

Експремиерът поднесе цветя на паметника в центъра на града и посети музея.

Заедно с Борисов бяха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, Делян Добрев, Десилава Танева и Георг Георгиев.

Борисов критикува правителството за цените на горивата и подчерта, че е предупредил народа за Румен – Радевата зима.

„Чакахме Румен Радевата зима да дойде – и тя дойде. Опашките по бензиноностанциите, чудовищният скок на тока. Никакво строителство. Край. Да го забравят българите. Всичко това доведе Румен Радев.“

Винаги съм казвал, че Радев е умен човек. И той разбра, че тези ще го завлекат на дъното. И трескаво преформатира политическото пространство. Сега му трябва някой, който да замести „Продължаваме промяната“ – каза Борисов.

Както е казал поета – докато е мъничка змията – да си заминава.

Това управление ще ни завлече на дъното, те са еманацията на корупцията.

Абсолютно неподготвени са.

В денят в който започна войната, правят сделки с газ. Изпразниха хранилището в Чирен в 2 през нощта и печелят милиони на гърба на хората.

Борисов определи среднощните действия на управляващите като грабеж на народа.

„Висша степен на корупция. Грабеж! Като крадците на колите, нощем действат.“, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че досега само се чуват критики за модела на управление „Борисов“, но реално при него цената на тока не е надвишавала 80 лв.

„Тока при модела „Борисов“ -80лв, сега 400 лв. Утре ще е 800лв. 10 пъти по-висока цена.“, коментира той.

Бившият премиер коментира и случаят със свидетеля по делото „Бобокови“, за който се разбра, че е открит мъртъв. „ Никой не разследва. Падат свидетели, а те чегъртат ГЕРБ.“, заяви още той.

Борисов подчерта, че да се управлява е занаят.

„Да управляваш е занаят, те не могат.“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев припомни, че преди няколко седмици е нарекъл управляващите „най-скъпо платените стажанти“, но сега според него „стажът им трябва да бъде прекратен, след като се вижда, че не стават, за да се върнат в клас“.

Чакат ни рекордни цени за тока и газа от началото на април, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Добрев обяви, че в нощта на първия ден от войната в Украйна правителството е продало рекордно количество газ на половин цена.

„След началото на войната, през нощта, е извършена седалки на половин цена. Тази сделка посред нощ е осъществена на 120лв.“, обясни той.

„За утре цената на тока ще е рекордна за всички времена.“, предупреди Добрев, и допълни, че електичеството ще е на нови цени от началото на април.

 

„Толкова много са темите в момента, Радев успя така да раздели нацията, та дори на националния празник, човек трябва да избира място, където да отиде, за да можем да говорим за обединение, не за разединение“, каза Борисов.

По думите му  днес има агресия, има война, има незаконно нахлуване на територията на Украйна и целият демократичен свят осъжда това.

 

 

- реклама -