Бойко Борисов посрещна Антонио Таяни в Министерския съвет – СНИМКИ/ВИДЕО

В сградата на Министерския съвет започна двустранната среща на министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни

Таяни е на работно посещение в България. Двамата обсъждат задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.

За нас е голяма чест да сте тук. България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, точно обратното.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието между правителството и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио Таяни.

И ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Така че това беше един осъзнат избор и неслучайно българският народ продължава да вярва в ЕС, а вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Затова още веднъж с радост и уважение добре дошли в България, добави Борисов.

Добре дошли сте да окажете помощ за тези месеци Българско председателство, защото ние искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми – да придвижим съюза напред, каза още Борисов.

- реклама -