Бойко Борисов: Откритите в Пловдив субстнации са чудовищни мръсни бомби

„Помолих вътрешния министър да покаже какво е намерено в Пловдив на отряда за борба с тероризма. За да сме сигурни дали това наистина е каквото се представя. Това са чудовищни мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора. И са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод акцията срещу ученика от Пловдив, вербуван от „Ислямска държава“.

Ние не можехме да не оповестим случая, защото той влиза в съда.“, уточни Борисов. „Благодаря на всички, които се съобразиха с етиката и не оповестиха самоличността на ученика от Пловдив.“, каза още той.

По-рано днес под председателството на премиера Бойко Борисов се проведе редовно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Обсъден бе Проект на Годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 г., който предстои да бъде внесен за разглеждане на заседание на Министерския съвет.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отчете дейностите по Годишния план за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма за 2018 г. В рамките на днешното заседание е била обсъдена и подготовката на посещение на Комитета за противодействие на тероризма към Съвета по сигурност на ООН в България.

- реклама -