Борисов от Враца: Пети път да не се направи правителство не е честно към народа (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Враца за официалното откриване на предизборната кампания.

Повече от 800 симпатизанти и членове на ГЕРБ се включиха в събитието. Кампанията ще премиен под мотото „За стабилна България отново“.

Водач на листата в района този път е Красен Кръстев. Домакин бе кметът на града Калин Каменов.

Домакин бе кметът на града Калин Каменов. Който обяви, че тази кампания ще е частична кампания и за местните избори. „Какво получихме за 2 г. – проверки, санкции, саморазправа, заплахи. Това не бе саморазправа към мен, а към всички. Това е оценка как не трябва да се прави, какви хора да избираме и на какви да се доверяваме. Дали на неузрели инфантилни хора, които поставят себе си на първо място, или на професионалисти, които могат да направят крачка назад“, добави той. И покани на сцената всички водачи от цялата страна, както и листите от Враца, Видин и Монтана.

Каменов си пожела „големият шлем – кметове на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана“.
Първи думата взе Николай Нанков, който атакува наследниците си в транспортното министерство. „Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За 2 г. не построиха нито един метър, не предвижиха нито една процедура“, атакува той досегашните управляващи. „Служебният Шишо Бакшишо под сценария „Приказки под Шишовия храст“ се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 г., за да взима проби“, заяви Нанков. И го обвини, че не ги взима по правилата и показва само една компроментирана на още етап взимане проба.

„Очаквах хиляди хора да се съберат в Пловдив заради чисто механичния сбор ПП, ДБ и т.н. Изненада ме отиването на Петя Ставрева: там от думите, които съм чувал от нея в централата. Пет години евродепутат от ГЕРБ. Ако някой ме чуе да кажа една дума срещу Царя някога, да ми отреже езика. Човек трябва да има морал.

На който си казвал „шефе“ или „Ваше Величество“, не трябва да забравяш.

Темата кой е първи не съществува. Защо не си останаха ПП сами, за да видят разлика от 10% поне. Нали са добри. Защо народът не го разбра? Асен Василев е цар в помпане на инфлацията. Народът обедня, потреблението падна. Инфлацията е скритият данък, който прибираш от населението. Това носи такъв омагьосан кръг след това. Защо не са доволни пенсионерите? Сумарно са вдигнали повече пенсиите. 50-те лева, които давахме ние, бяха 50 лв. Сега и 200 да им дадат, ги похарчват на първия пазар, на който идат“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели свой разговор с производител от Варна, който му е казал, че продава кашкавал на цена 9 лв., а в магазина го вижда на 34 лв.

„Срам нямате ли, кой ви разреши да грабите хората със 100, 200% надценка?

Кметовете, организирайте тържище и изкарайте производителите там два дни в седмицата. Производителите не смеят да се обадят. Ще направим голямо усилие да направим правителство, с който българският народ избере, който е патриот, който е срещу чудовищната война на Путин в Украйна, който е с европейски ценности. Пети път да не се направи правителство не е честно към народа и не трябва да се прави. Ако партиите не се вразумят, няма смисъл от съществуването им. Иначе излиза, че си играем с ПП кой ще вземе Черния петър“, посочи още Борисов.

„По време на управлението на „Продължаваме промяната“ имаше резултати: те се виждат в магазините, двоен и троен резултат в цените, инлфацията, обедняването на българите. Резултатите са в ущърб  на всеки български гражданин. Средна инфлация от 20%, депозитите в банките намляват, има бум на бързите кредити. Това е ясен сигнал, че в България обеднява. Знаем как да решим този проблем, при ГЕРБ инфлация нямаше“, заяви Делян Добрев.

„Специален град, специални хора. Малко недостъпен, но така е с хубавите работи. Надявам се това скоро да се промени. Ние вече сме спечелили изборите. Имаме отговори на всички въпроси: как, къде и защо. Ако предишни години сме си говорили кое може да се построи първо, фабрики, инвестиции, образование, наука, индустриални зони, сега водим друг разгвоор като от 90-те години: как да спрем инфлацията, как да спрем мигрантския натиск, как да успокоим страната. Трябва да има правителство, но трябва да обясним на всички, че смисълът на политиката не е да си направиш един хубав бой с другия. Смисълът е да намираш решения, не да създаваш проблеми“, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

- реклама -