комунизма Тръмп съболезнования

Бойко Борисов обсъди международната обстановка с Доналд Тръмп

Тръмп ни пожела Весела Коледа

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов проведе телефонен разговор с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата са обсъдили международната и вътрешнополитическата обстановка, като са отбелязали отличното досегашно партньорство на двете страни, което се надяват да продължи да се развива и при новата американска администрация.

Премиерът в оставка зове Тръмп да спре войната в Сирия

Министър-председателят е представил позицията си, че нормализиране на обстановката в света и в частност в Европа след връхлетялата я мигрантска криза може да бъде постигнато само с прекратяване на военните конфликти, които са основна причина за бежанските потоци. Борисов подчертал и ролята на лидерите на най-големите държави в този процес. „На плещите Ви лежи огромна отговорност, става въпрос за човешки животи по целия свят”, заявил Борисов към новоизбрания президент на САЩ.

Тръмп

Премиерът в оставка Борисов е запознал Доналд Тръмп и с макроикономическите показатели на страната ни, като е отбелязал ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг. Той е посочил, че тази стабилност, както и ролята на България в региона, я правят едно от най-сигурните места за инвестиции.

Обсъдени са и мерките, които страната ни предприема за диверсификация на енергийните източници и трасета

Доналд Тръмп е изразил очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество. Чрез премиера Борисов той предаде пожеланията си в навечерието на Коледа към целия български народ за благополучие и успех.

- реклама -