Бойко Борисов: Обират ви от газ, от нефт и храни (Видео)

Обират ви от газ, от нефт и храни. Цените на бензина и дизела започнаха да падат откакто ги няма Кирил Петков и Асен Василев.

Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на откриването на предизборната кампания в Плевен. 

Eдин лев на литър компенсация за горивата предложи Борисов.

„Виждате, откакто Киро и Асен ги няма, горивата започнаха да падат надолу. Те ви обираха“, каза той.

„При Бойко нафтата беше 2 лв., бензинът беше 2,20 лв. – при вас е 3,70 лв. Ето ви 12-те години, за които говорят пиарите им. Няма сфера, където нещо да се е подобрило, всичко е разрушено“, каза още той.

„Неслучайно докараха Gemcorp. Неслучайно доказахме, че от всеки литър бензин 1,20 заминават за Швейцария. Кой ще връща тия пари?

Те ви грабят от джоба с нафтата, водата, бензина, газа. Днес съм извадил и цените на хранителните продукти.

Това е най-лесната предизборна кампания за ГЕРБ“, допълни той и извади графика, на която се вижда с колко са поскъпнали основните продукти в магазините.

„При Бойко газът беше 35 лв., а сега е 200 лв. Скъпите им пиари им казали да говорят за 12 години? Колко струваха олиото, захарта и хляба при Бойко? Всичко се е строшило. 2 часа не мога да стигна до Плевен. Задача на Деси е магистралата. Бях в болницата „Сърце и мозък“ – най-иновативната болница, 15 хиляди пациенти и няма път. А „Хемус“ щеше да е готова. До Плевен щяхме да дойдем за час при нормално каране“, допълни той.

„Тази партия на посредниците трябва не само да бъде побеждавана. Те се борят да влязат в управление, но не защото правят много хубави неща. Лозунгът ми като кандидат на София беше „ГЕНЕРАЛна промяна“. Те и това изкопираха.

Вместо да надградят направеното и да им се зарадваме, те го унищожиха.

МС дава 800 млн. заем на „Булгаргаз“. 30 млн. лв. на ден излизат от България за посредниците на тази партия. 2025 година щели да връщат заеми, ама кой ще ги върне тия пари при тая неработеща икономика“, попита той.

Борисов извади и фактури, с които са се разплащали на „Лукойл“.

„Ние сме го заковали 1 лв. на литър, но то е 1 лев и 20. Когато говорите с хората, ще им кажете, че слагаме лев мито и на всяка бензиностанция всеки ще получава лев на литър компенсация. Откакто Киро и Асен ги няма, цените падат.

Произвеждаме ток, продукти… от къде да идва инфлацията? Изгодно е и в Европа има. Германия и Австрия спряха ядрените централи. Нашият „Козлодуй“ работи на пълни обороти. Нашите „Марици“ работят на макс. При тях е студено, а ние поризвеждаме жито, ечемик. Всичко дойде от посредниците“, обясни той.

„Асен каза да не се притеснявам, че щели да вдигат още пенсиите. Да, защото ние давахме по 70 лв на пенсионер. Това не е ли предизборно? Ние ще ги удвоим пенсиите. А да дойде некой трети и да ги плати след това. Не е важно кой ги вдига, а кой ги плаща и вече съм изпадал в тази ситуация. Станишев вдигна пенсиите с 10% без да има лев в бюджета. Орешарски също вдигна с 250 млн. заплатите на полицаите, без да ги има в бюджета. Лесно се обещава и лесно се вдига, трудно се работи и трудно се изкарват пари, за да се плащат“, каза още той.

- реклама -