Бойко Борисов: ПП не правят кампания, те си имат медии и служебни министри – бухалки (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща със симпатизанти в Монтана.

Гордея се, че съм водач на листата за област Монтана на ГЕРБ-СДС. Извинявам се на хората, които не успяха да влязат, но залата ни се оказа тясна. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Монтана Ирена Димова.

„Видели сте цените, инфлацията, горивата, тока.

Просто кажете на приятелите и близките си да направят разликата между „Промяната“ и нас. Тя е в милиарди“.

Това заяви в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И посочи, че само от нафтата и бензина са ни взимали левче от джоба.

„Паднаха те от власт и горивата паднаха с лев. Около 4-5 млрд. лева от джоба на българина го източиха през бензиностанциите“, посочи той.

Повече от 500 симпатизанти и членове на ГЕРБ се събраха в Монтана, за да посрещнат Бойко Борисов на основното си партийно мероприятие.

Водач на листата на ГЕРБ в областта е бившата народна представителка Ирена Димова, а втори е д-р Илко Семерджиев, екс здравен министър и представител на коалиционния партньор СДС.

За да подкрепят партията си, в Монтана дойдоха хора и от Видин, и Враца.

Във Видин водач е Росица Кирова, а във Враца – Красен Кръстев.

Гордея се, че съм водач на листата за област Монтана, че съм начело на екип от доказани експерти, на които трябва да се доверим, заяви Димова докато представяше кандидатите в листата.

„Преди 2 г. едни хора, обединени под вдигнат юмрук, тръгнаха да променят държавата ни. И успяха – замениха стабилността с рекордна инфлация и авантюристични бюджети. Активното строителство – със застоя и нескопосаните медийни изяви, с които прикриват своята некадърност“, смята областната координаторка на ГЕРБ. Няма спомен от стабилността на държавата, която остави правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, добави тя.

„Едно е да искаш, друго да можеш, а трето да го направиш. Додея ми кой ли не да се упражнява върху гърба ми и все някой друг да му е виновен“, емоционален бе кметът на Монтана Златко Живков. И Изрази надежда Северозападът и точно тази зала да изпратят солидарна група депутати в 49-ото НС. Според него хората трябва да изберат по-добрата коалиция на вота, на база на показаното от ГЕРБ-СДС. Крайно време е да спрем шарлатаните и тези, които не знаят и не могат да бъдат отпред, заяви Живков.

„За да има успех, пътища и магистрали, за да има стабилност в държавата, правилно управление на финансите, за да има път между Видин и Ботевград, Монтана и Враца, тунел под Петрохан трябва да има с кого да говориш за това, кой да разбере този проблем, да има хора с експертиза и знание как това да се случи“, заяви Росица Кирова и посочи, че отговорът е в ГЕРБ. Тя се оплака от компроматната война срещу ГЕРБ и свършеното от управлението на ГЕРБ.

„Г-н Иван Шишков не разбира от управление и регионално развитие, да си бе останал някъде архитект. Това, което направи и не направи ще остане след него. 2 г. Северозападът е на кота нула, спряха пътните проекти и започнаха да леят обвинения. 2 г. след тях нищо, което са изговорили не е истина. Продължиха да плащат, да раздават аванси и продължиха практики, за които твърдят, че са порочни. Кога е правилно държавата дава аванси – когато го дава правителството на Борисов с ясни хоризонти, или като ги дав Шишков – без проекти и разрешение за строеж?“, атакува тя и служебния министър.

„Не разбирам позициите на променкаджиите, те казват, че не сме харесвани, а печелим изборите, Ще спечелим изборите и за кмет, отсега ви казвам. Ще спечелим изборите и в малкит населени места, защото знаем и можем. След като те са по-добри защо нямат една пълна зала каквито има навсякъде, където присъства г-н Борисов? Хората които стоят зад тях са 1000-200о души, професионални протестъри, които маршируват в столицата“, заяви лидерът на СДС Румен Христов.

И екс регионалният министър Николай Нанков се оплака от лицемерието на атакуващите правителството на ГЕРБ и по-конкретно – строителството на магистрали. И посочи, че въпреки критиките, продължават същите практиките на ГЕРБ.

„Шишков лъже – ремонтирали сме „Тракия“ без проект. Абе, има технологичен проект от км до км, възложител, изпълнител. Нямало надзор – глупости“, ядоса се Нанков. И извади протокол от 2021 г. – 14 човека са приели техните ремонтни дейности, а 13 и 14 място има представители на два надзора. И настоя Шишков да чете, за да не злепоставя хора в национален ефир.
От 1 април държавата остава без средства и договри за пътна поддръжка, предупреди Нанков. Има предвидена обществена поръчка за 3,6 млрд. за ремонтни дейности, но на 49% средно завишени цени. И заподозря, че са прекратени евтини договори, за да се сключат по-скъпи, някои дори с над 300% по-високи цени. „Всички знаят, че обществена поръчка, с 30 обособени позиции трае поне 7-8 месеца, без обжалвания. Пролетта лятото и есента оставаме без поддръжка“, обясни той. Шишков не прави нищо, ама качествено, добави Нанков.

- реклама -