Бойко Борисов, ГЕРБ, измами, избори, машини, карти

Бойко Борисов: Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителствто (Видео)

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател на България Бойко Борисов е на посещение във Велико Търново.

Там той посети музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”, от където направи и изявление пред симпатизанти на партията му.


„Защо грабите българите?”, попита експремиерът Бойко Борисов новите управляващи, визирайки високите цени на горивата у нас.

„Магистрала „Хемус” до Търново, ако не се беше случила промяната в кавички, днес щеше да е на чакъл”, заяви бившият министър-председател.

„Актуализацията на бюджета гарантира едно – липса на каквото и да е друго в държавата”, каза още Борисов пред симпатизанти.

„Те искат да оставят на всяко дете по 40 000 лв. И като не подкрепяме нови дългове ще излезе, че не подкрепяме пенсионерите. Не, против сме да счупят държавата. Те вече я счупиха, но искат да я дочупят с ритници“, заяви Борисов и подчерта, че желанието да оставиш нещо на децата си е традиционна цел на българина. „Имот, къща, нещо да оставиш“, обясни той.

„Играя футбол. Севда искала да ми каже нещо много спешно. Какво? Министрите на ИТН си тръгвали. Не ми се видя основание да спра да си играя футбол. Следобеда Слави Трифонов ще се изказва. Спря тока. Ток няма, газ няма, какво е това“, попита той.

„Липсата на инфраструктура и тунел ви обрича на нулев просперитет. Върти ми се из главата, че обещаваха 4 магистрали и 5 моста. Не знам, може от ковида нещо да съм объркан“, каза Борисов. И призова медиите да попитат къде са тези магистрали, като са обещавали само от парите на кражби да стоят повече.

„А на срещата с кметовете: „Урсула, вика, Кириле, и той, вика, и тя вика“. После казал: „Все едно нищо не съм казал“. Ние знаем, че нищо не си казал“, пошегува се Борисов.

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, каза Борисов. Той започна със съболезнования към гражданите на региона, защото с такова парвителство никога няма да има магистралите „Хемус“, Русе- Велико Търново и тунел под Шипка.“Това ви обрича на нулев просперитет. Щом това си избирате, на това трябва и да се надявате“, каза Борисов.

Той припомни предизборните обещания на „Продължаваме промяната“ за 4 магистрали и 3 моста. От актива зад гърба му на сцената го поправиха, че са 5. „Това ми се върти в главата. Може от ковида да съм пропуснал нещо. Но вече бюджет след бюджет се предлага, къде са парите за тези инфраструктурни проекти? На година от спестеното от кражби ще се прави по 4 магистрали. Като е толкова важна актуацзицаията на бюджета, защото не сме детска градина, няма сега ние да учим някой  и през това време да съсипваме държавата, защото някой бил по-красив“, каза Борисов.

 

- реклама -