Борисов във Варна: Не се поддавайте на внушенията, че сме се сдушили с Радев (обновена)

„Не искам да се поддавате на внушенията, че сме се сдушили с президента“. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към участниците в зимната академия на младежкия ГЕРБ.

Борисов участва във форума, организиран от младежката организация на партията заедно с немската фондация „Конрад Аденауер“. Събитието се провежда в курорта Св.Св. Константин и Елена. Присъстват над 150 души от цалата страна. Заедно с Борисов е и част от ръководството на партията – Делян Добрев и Даниел Митов.

„Да се закичиш с думата „Промяна“, така и да кажеш, че младите хора са с тебе е също толкова неправилно. Не искам да се поддавате на внушенията, че сме се сдушили с президента. Той е спечелил изборите честно и демократично, затова трябва да бъде уважаван.

Радев подкрепи всички санкции срещу Русия и затова получи адмирации.

Подкрепата за Украйна я вкарахме в предишния парламент. Но сега всеки е готов да се накичи с успеха. Същото е с втората част на ескадрилата Ф-16. Ние ликвидирахме този процес“, каза Борисов. „Едно време, за да говориш с Фондация „Конрад Аденауер“, беше знак, че си част от европейското семейство“, допълни той.

„Догодина самолетите Ф-16 ще дойдат, продължи  Борисов.

„И ще си дойдат на собствен ход, защото могат да стоят 18 ч. във въздуха. Уникална машина. Надали някой е работил с Европейската комисия, колкото мене, те излозват други изрази, различни от нашите. Толкова ли няма кой да се замисли в тая държава? Див популизъм. Дългът ви расте с милиарди на година и няма с какво да го покриете. Варненският владика винаги започва литургия с „Да внимаваме!“. Европейската комисия използва „предпазливост“, което означава „Много внимавайте“. Както преди години казах, че ни чака хаос и то е факт. Няма политик, който да не използва думата хаос, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Аз не знам къде са им мостовете.

Еконта дойде, излъга ви точно като тези с тиганите.

Какво във Варна се случи за 2 г.? И библиотека щяхте да имате, и магистрала „Хемус“ и какво ли не. Но няма да стане. Правителството трябва да има излишък в бюджета, тогава го обяснявах с мазнинка за зимата. Наказателните процедури ще се стоварят върху България“, предупреди Борисов.

„За последните 30 г. е имало 24 правителства и са са изтеглили 37 млрд. лв. дълг. Ние сега ще изтеглим 38 млрд. лв. И ще продължим да плащаме тази сметка дълго. Икономиката на страната ще се свие с 4%. Те са сравними единствено със световната криза през 2009 г. и с ковид кризата и с  голяма икономическа криза преди години“, заяви Делян Добрев.

„Единственото нещо, което трябва да направи Кирил Петков, е да се скрие.

Единственият лидер в българския политически живот седи тук на тази маса. Решението за военната помощ за Украйна дойде от ГЕРБ и от Бойко Борисов. В предишния парламент това беше невъзможно. Всички напъни на ДБ се разбиваха“, поясни Даниел Митов. По думите му единствено ГЕРБ е довел до това България да вземе решение да диверсифицира доставките на газ, да не зависими само от Русия.

В момента говори самият лидер на партията Бойко Борисов.

Вижте тук подробности на живо:

- реклама -