Бойко Борисов за изтеклия запис: Христо Иванов има силата да трие новини от сайтове (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Перник. С него са и депутатите от ГЕРБ – Кирил Ананиев и Томислав Дончев.

„Грешката на сега управляващите е, че се опитват да лъжат хората и ги излъгаха, вече година и половина, защото Бойко Рашков, Кирил, Асен са от година и половина.

Тоест борбата с корупцията се доведе до няколко действия.

КЕВР по време на нашето управление сложихме бивш депутат от ДБ, за да може той да е максимално неутрален. Настоявахме подобен човек да остане на регулатора, но те за да покажат своята арогантност отказаха, въпреки нашите предупреждения, че това момче не става“,

заяви още Борисов и допълни, че незаконни действия се извършват, не защото не познават закона, а защото мисленето им е незаконно.

Борисов коментира и записът изтекъл вчера. Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако не са набедени, нямало да коментира.

При Цветанка Ризова „ексклузивно“ отиде Атанас Атанасов, който ми е бил заместник и бях сигурен, че ще каже, че ГЕРБ и Борисов са виновни.

А на нас ни го дадоха колегите от „Възраждане“, докато си върви на живо по Дарик и на сайта на парламента. Сега пък Христо Иванов казал, че пропагандата на ГЕРБ ги атакува, ама каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.

Ние само се възмутихме за свободата на медиите, защото завършващата му фраза е да бъде изтрит записа от независимата медия Дарик.

Значи Христо Иванов има силата да трие от независимите медии. Вие притежавате цялата пропаганда, може да триете от сайтовете. За тях не е проблем да говорят за орган, който да бъде най-силната теза за върховенство на закона, който издигат, не на галено да наричат бухалка“, коментира още Борисов и допълни, че новото КПКОНПИ за тях е „бухалка“.

„Тук е въпросът дали може още един да се хване за бухалката, защото ПП, Нинова и останалите са се хванали. И ние сега да питаме това частна бухалка ли е или можем да се включим“, пошегува се Борисов.

Той коментира и думите на Христо Иванов за Георги Марков, че ще бъде атакуват от ДБ по повод миналото им, за да не им препишат комунистът Бойко Рашков.

Борисов отчете, че никъде в записа не се чуват решения или обсъждания за цените на тока, инфлацията. Лидерът на ГЕРБ попита в крайна сметка кое е вярно, защото само преди дни Нинова и Асен Василев уверяват, че всичко в държавата е прекрасно и няма никакви проблеми. Когато обаче става дума за избори не може, защото всичко е много тежко.

Експремиерът поздрави депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова за разкритията и разследването й около скандалния меморнадум за „Джемкорп“, който Кирил Петков побърза да прекрати, все едно никога не се е случвал.

Имаме най-добрите експерти, но много ще е трудно, защото хората се изтощиха. Токът и газът, бензинът и курортът – всичко нагоре.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви, че независимо от това какво показват социологическите проучвания, ГЕРБ е първа политическа сила.

Той отчете, че за трите правителства на Борисов винаги се е спазвала фискална политика за запазване на публичните финанси. „Благодарение на нашите разходи се изгражда кръвоносната система на България, магистрали, пътища, училища, спортни площадки“, отчете Ананиев.

„Асен Василев и неговата примамка крадат България, от бензина и дизела по 1 лева на литър, 100 милиона на месец от природния газ, милиарди от „Джемкорп“.

Крадат милиарди от всички сделки. Те дори ще подминат 10 милиарда на година. Добрата новина е, че изборите идват“, заяви Делян Добрев и изрази надежда българските граждани да са видели всички тези кражби.

- реклама -