Бойко Борисов: На 5 март обявявам споразумението (Видео)

Бойко Борисов: На 5 март обявявам споразумението.

„Готово е споразумението. На 5 март го обявявам в 12 часа на партията, защото това не са хора,

които могат да гласуват, без да мислят. Разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки“. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Г-н Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как бихме отговаряли на въпросите, които са в парламентарната зала. защото от това, което питат,

виждам, че много неща не са свършени.

Това трябва да бъде нашият отговор с г-н Петков – как да направим по-работещо правителство. Споразумението, което ще получат на 5 март не е нещо, което за първи път ще чуят. Няма изобщо подмяна на приоритети“, поясни Борисов.

Експремиерът изрази готовност двете формации да сменят шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова.

За нея от седмица насам ПП-ДБ повтарят всеки ден, когато говорят колко е важно регулаторите да са независими и да не се избират партийни лица. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

„Да го бяха сменили. Имаха три години пропуснати. Сега за два дни им се виждало много“, коментира Борисов.

Той отново посъветва коалиционните си партньори да намалят медийните си изяви.

„За няколко дни припряност става въпрос?

При положение, че вчера ясно обясних – готово е споразумението, на пети го обявявам в 12,00 часа на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват без да мислят, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки“, отговори Борисов на въпрос достатъчно ли ще е времето от 6 до 8 март за преговори и финално решение за коалиционното споразумение. Вчера Кирил Петков се усъмни, че Борисов нарочно протака.

Борисов твърдо заяви, че ако от Европейския съюз у нас биват връщани бежанци с присъди и белезници, то те трябва незабавно да бъдат върнати или в родните си страни, или трябва да се върнат обратно в изпращащата страна, за да се занимае тамошното правосъдие с тях.

- реклама -