Бойко Борисов инспектира изграждането на нови кладенци в Брестовица

Премиерът Бойко Борисов инспектира на място в Брестовица изграждането на нови кладенци, които трябва да осигурят чиста питейна вода за пловдивското село. Заради наличието на завишени стойности на манган във водата в селото беше обявено бедствено положение.

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата.

Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа. Кладенците ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода.

„Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко“, заяви министър-председателят Борисов.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.
- реклама -