Здравко Димитров: Стадионите в Пловдив ще бъдат завършени с пари от общината (Видео)

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са взели решение – стадионите в Пловдив да бъдат завършени.

На извънредна пресконференция в Хисаря те обявиха, че са осигурени нужните средства за довършването на строежа на стадион „Христо Ботев“ и за ремонта на ст. „Локомотив“ в парк „Лаута“.

Много се направи по времето на ГЕРБ, каза още Димитров и обяви, че в момента времето е трудно и има 7 детски градини, които чакат да бъдат построени.

„Водещото ръководство и Бойко Борисов решихме да отделим пари и да завършим започнатото в нашия мандат – на ГЕРБ. Преди малко взехме решение да се отделят пари за стадионите на Локомотив и на Ботев, за да бъдат завършени“, обяви Здравко Димитров.

„Много се направи по времето на ГЕРБ – спортна зала, предстои откриването на 25-метров плувен басейн, художествена галерия.

Въпреки трудностите, поемаме ангажимент стадион „Христо Ботев“ да бъде завършен цялостно. Тук до мен са и хората, които ръководят двата проекта“, каза още кметът на Пловдив.

„За стадиона на Ботев са нужни още 10 милиона лева за довършването на цялостния строеж. Трудно е, но ще ги намерим. Поемаме ангажимент и ще се справим. Това, което е поето като ангажимент от Бойко Борисов през години, е изпълнено“, подчерта Здравко Димитров.

Виждам, че има нула лева планирани за спортни мероприятия и други в Пловдив, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той препоръча на кмета на Пловдив Здравко Димитров да спре проекта за подлез до Водната палата и да насочи парите за довършване на стадион „Христо Ботев“. Това стана в присъствието на цялото общинско ръководство заедно със съветниците от ГЕРБ.

Борисов е в Хисаря на среща с младежката организация на партията.

По думите му няма кой от управляващите да чуе проблемите на общините и на хората. „Не можем да оставим да се руши направеното в момента.

Поканих кмета на Пловдив, заместниците му и съветниците от ГЕРБ. Не можем да се лишим от проекта за чист въздух.

Но средствата за пробива до Водната палата (9,3 млн. лева – б.р.) могат да бъдат пренасочени за довършване на стадион „Христо Ботев и направа на козирката“, посочи Борисов.

Според него пловдивчани са видели как нагло са били излъгани от управляващите, които нищо не дали за града. „А по време на нашето управление Пловдив се къпеше в проекти и пари“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Той препоръча на местните управници да направят извънредна сесия на общинския съвет и да гласуват прехвърлянето на средствата.

„Накарах ги да кажат кой е против – никой. Всички вдигнаха ръка“, посочи Борисов.

Той е категоричен, че в Пловдив ще се играе финал от голямата купа.

 

- реклама -