Бойко Борисов и румънската посланичка обсъдиха приемането ни в Шенген

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и румънската посланичка у нас Бръндуша Предеску обсъдиха в централата на партията актуалната политическа ситуация в България и перспективите пред страната ни в навечерието на предсрочните парламентарни избори.

„Европейското развитие на страните ни е силно свързано още от приемането ни в ЕС. Ето защо успешното ни партньорство е от изключителна важност за всяка следваща стъпка към по-задълбочена интеграция в ЕС като например Шенген и Еврозоната“, написа във Фейсбук Борисов.

На срещата той е подчертал, че България и Румъния са и съседни дунавски държави, което е допълнителен импулс за двустранните ни отношения в посока развитие на свързаността чрез инфраструктурни проекти и съвместни икономически инициативи. Като партньори и в НАТО можем да работим заедно и в посока модернизация на отбранителните способности на двете страни, смята бившият премиер.

Двамата са препотвърдили позициите на България и Румъния, с които строго се осъжда нападението на Русия над Украйна, както и солидарността си с украинския народ.

- реклама -