Бойко Борисов, гласува, избори,балотаж

Бойко Борисов: Гласувах срещу полицейското насилие и полицейщината в България (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува на балотажа за президентските избори.

„Гласувах срещу това полицейско насилие, тази полцейщина. Ден преди изборите, преди дебата, да влезе полиция в Софийския университет и други университети. Това е резил!“, каза Борисов пред журналистите след като упражни правото си на глас.

И отново разкритикува Румен Радев с думите:

„Още по-голям резил е Радев да остане президент. Само за седмица той успя да ни скара с нашите съседи. Вече България от най-обичана на Балканите, всичко добро ставаше в София, от тук се водеше външната политика на ЕС, сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция. Реална заплаха от етнически конфликт, от нелегални мигранти“, каза още Борисов.

Той отново коментира и скандала с изказването на Румен Радев, че Крим е руски:

„А резила да говори за право, за върховенство на закона, да открива инициативата „Три морета“, да ходи на срещи на НАТО и да каже, че Крим е руски… Аз съм потресен от мълчанието на иначе активния Христо Иванов. Мълчанието на агнетата – няма го нито него, нито Атанасов, нито евроатлантици, републиканци, какви ли не“, каза още Борисов.

Той благодари на европейските партньори на България, които реагираха остро на изказването на РУмен Радев.

 

„Това, което много ме озадачи, да не кажа че ме плаши е, че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава европейското право и казва, че ако влезеш в една държава тя става твоя. Петков мълчи! Бил за НАТО, но най-първата точка е именно, че Крим не е руски. Тежка излагация за България“, каза още Борисов.

Той разкри, че се готви поредното теглене на дълг от служебното правителство.

„Разбрах, че утре се готвят още половин милиард да теглят. Народът свикна да умира – по 100-200 души умират. Надявам се българите да проявят разум“, коментира Борисов.

И допълни:

„За съжаление ние българите научваме всичко по най-трудния и страдащия път. Най-бедните – най-ваксинираните. С най-висок БВП – с най-много ваксинирани“, заяви лидерът на ГЕРБ.

А решението на ГЕРБ да подкрепи именно Анастас Герджиков, Борисов обоснова така:

„Ние чакахме Инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да водят външната политика. Затова не издигнахме партиен лидери. Доверихме се изцяло на избори на всички ректори в България и висшите учебни заведения и най-големия университет – СУ“, каза Борисов.

- реклама -