Бойко Борисов: ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство на президента

ГЕРБ ще върне мандата на президента за съставяне на правителство. Това обяви Бойко Борисов. Заедно с него са Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Томислав Дончев.

„Дадох път на нови хора, които градивно да помогнат в ситуация на криза. Ние ще запомним решението на колегите. Най-лесно е да откажеш разговори, защото на тях трябва да се дадат аргументи“., каза Борисов.

„При това надменно отношение, да си пети или шести и да обясняваш как първият се е провалил – ако имаше разумна политическа класа те щяха да разчетат какво казва народът. А народът казва – ГЕРБ трябва да са в управлението и да бъдат контролирани.“, анализира премиерът в оставка.

„Видях, че едни от първите решения на новите депутати е да си вдигнат заплатата на 10 хил. лв. Видях и друга порочна практика – гласуването с чужди карти. Чухме как трябва да се режат крайници на политически опоненти и как не трябва да се дава думата на опозицията“, каза още Борисов.

„Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в парламента, а след това в канторите си. Вижте за какво гласуват!“, каза Борисов.

- реклама -