Борисов, Рашков, призовка, разпит, избори, ЦИК

Бойко Борисов е получил призовка за разпит от Бойко Рашков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е получил призовка за разпит от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Това съобщи той на брифинг в централата на партията.

„Понеже питаш Бойко Рашков къде е – той ме призовава да се явя в четвъртък на разпит, като лидерски победител в София за „снемане на сведения“. „Да носи задължително следните документи: лична карта и т.н.“, каза Бойко Борисов.

Борисов обясни, че няма информация за какво ще бъде разпитван.

„От Бойко Рашков не знам какво може да се очаква да ме пита – най-вероятно защо съм участвал в изборите, защо съм бил в София, защо не съм купувал гласове, защо партията ми е толкова стегната. Чудят се как да направят мошенгията“, коментира още Борисов.

„Едно нещо искам да ви кажа – Радев трябваше едно нещо да свърши за две години – организация на изборите, и се провали. Той не организира честни избори, той така уплаши така хората чрез своята марионетка Бойко Рашков, че имаме рекордната ниска избирателна активност… Вчера търсих техниците, то се оказа, че няма секции. Исках да видя техника, който пипа машината, дава картите. Понеже а  съм разкрил десетки печатници на фалшиви пари и карти за източване на банкови апарати. В Европа не случайно главният прокурор на САЩ написа благодарствени думи за Бойко Борисов. Когато държиш три бели пластики, коя пластика ти дават да вкараш в машината? Вие виждате – нали щеше по-бързо да излиза изборният резултат? Колко вече се бавят? Два дена – два процента!“, каза Борисов заяви по повод исканата оставка на ЦИК.

„През това време ми пращат призовка. Ама не се плаша, бе, Рашков! Ела и ме разпитай!

Ама ти обаче, не карай момчетата. Пак ви бих и се чудите как да нагласите резултатите сега – ето това е истината. Аз призовавам всички партии да си поемат политическата отговорност – те клечаха пред Радев, те правиха протести, те издигаха Слави в култ. И сега два дена се държат като ощипани госпожици – и нямат позиция. А има и най-големият парадокс – без решение на ЦИК, без да са обявени изборите, да се съставя правителство. Ама това се казва самозванство! Аз съм практичен човек – изградил съм си доверието на народа, защото съм мислил за него“, заяви още Борисов.

Той посочи, че ИТН и другите партии имат особен ръст в ромските махали – „така ги плашеха“!

„Рашков е осигурил на всичките тези партии възможност за купуване на гласове, а в същото време вдигаше пушилка, че ГЕРБ са го правили.

Борисов се присъедини към позицията на своите колеги – че говорителят на ЦИК Цветозар Томов се е покрил и е излиза да коментира вота. „Самозванството, когато друга партия е пред тебе, означава, че си сигурен, защото си се разбрал“.

„Стотици милиони се изхарчиха за изборите! А да не говорим, че идват и президентски. Ето, ние сме се дръпнали. Те си имат мнозинство в парламента, какво им липсва? Призовки – цялата партия разкостиха, докато изкупят циганския вот. Бойко Рашков няма ли някой да го питат за имотите? Спецов, чийто купувач на неговите фирми безследно изчезна, няма ли да го викат?! Овча работа! Те са подли, корумпирани, подменящи вота!“, коментира още Борисов.

„Да сложат програми, да ни поканят на среща всичките.

Ние не се натискаме, казали сме, че сме опозиция, но другите да си поемат отговорност. Това си избраха. Ние бяхме една средноевропейска държава. Всичко беше нагоре – доходи, ваксини. Ваксинирайте се още днес! Вижте, какво става в Гърция, Макрон задължи ваксинирането на медицинските работници. Когато дойде вълната, няма да търсите нито Трифонов, нито когото и да било, вече ще става въпрос за вашето здраве“, заяви още той.

„Да е честито на българите това, което си причиняваме сами!

И затова аз се обръщам към Слави и хората му – да си носи политическата отговорност, да го видим колко може“, отбеляза Бойко Борисов.

Той сподели, че, включвайки тази сутрин Би Ти Ви и Нова телевизия, все едно се е върнал преди 20 години – старите лица от неотдавнашното минало – отново дефилират по телевизиите: „Царя много го уважавам! Ако искаха някакво спокойствие, трябваше да предложат за премиер царя. Той говори най-много езици от всички. Аз съм свидетел как всичките тези кръгчета се примамваха към него, защото тогава ги наблюдавах отстрани. Трябваше да сложат царя, защото на него поне не могат да му влияят“.

Борисов изтъкна, че винаги ще е лично предан на царя, на Негово величество, защото „той е голям човек“.

„3 септември, помня го като ден днешен, царят ми се обади и ме покани в един ресторант. Там беше Милен Велчев с неговата компания, аз с Цветелина, царят с царицата. И тогава той ме покани като главен секретар“.

„Да не се опитват да ми пипат името и да ми го свързват с тях, защото много мога да разказвам! Аз нямам комплекс като Слави – знам сръбски, македонски, хърватски, руски, като дам повече ухо – френски, английски. Аз нямам комплекси и проблем с това“, отбеляза Борисов.

„Сега е време малко да успокоим държавата. Защото туризмът замина. Няма мерки, няма нищо. Сега целта на тази групичка е да приберат и ББР“, заяви още Борисов.

Той отбеляза, че юристите на ГЕРБ настояват да атакуват изборния резултат: „Но аз винаги съм си обичал държавата и народа. Но касиране, нови избори – това народът няма да го издържи. Аз не желая това да се случи, затова им казвам – идете и си направете мнозинство“.

Бойко Борисов заяви, че ще говори отново пред медиите, след като бъдат оповестени 100% от резултатите от изборите на 11 юли.

 

 

- реклама -