Борисов заплахи фейсбук социални мрежи ГЕРБ резултати избори Борисов

Бойко Борисов: БСП не се занимават с евроизбори, а с компромати

БСП не се занимават с евроизбори, а с компромати, заяви пред Нова телевизия премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Аз имам двама първи братовчеди – единият не съм го чувал 40 години, с другия ми първи братовчед 30 години не съм се чувал, заяви Борисов по повод обвиненията на опозицията.

В началото на интервюто Борисов отговори на няколко блиц въпроса:

„Европа е най-доброто място за живеене, винаги съм го казвал”, заяви той първоначално. Като най-голям свой порок той посочи тютюнопушенето. „Умен човек няма как да пуши, аз на дърти години, но ще се откажа”, заяви Борисов.

„Срамувам се с това, което направихме последния месец, дано сме си извадили поука”, каза още Борисов, визирайки скандала „Апартаментгейт“.

„Парите никога не стигат в цял свят”, каза премиерът, запитан за това колко трябва да е минималната работна заплата. „Давахме за пример Франция, а жълтите жилетки протестират”.

Заменки нямам, офшорни компании нямам и сметки нямам, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той опроверга всички обвинения срещу него, свързани с имота му в Банкя, където живее. „Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов“, заяви лидерът на ГЕРБ и показа в ефир данъчната си декларацията, за да се види, че няма нищо незаконно. „Това е един и същи имот, където съм се родил, където живея, където ще умра“, каза още Борисов и обвини опозицията за това, че вместо да се фокусира върху предстоящите европейски избори се занимава единствено с компромати.

Борисов отрече да е помагал на братовчед си да направи заменка. „Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов“, категоричен бе той. И обясни, че падението на тези женици е голямо.

Даде за пример, че през годините му е приписван имот в Лос Анджелис. Дъщеря ми бе бременна в 8 месец, а написаха лъжата, че е карала „Бугати“ с 300 км/ч“, обясни поредната фалшива новина Борисов. Припомни, че му е бил преписван и остров в Гърция. Относно това дали има къща в Барселона, премиерът заяви, че е ходил в този град само веднъж по времето, когато бил кмет.

Във връзка с политическата съдба на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, чието има също се замеси в „Апартаментгейт“, Борисов коментира:

„Аз го изтеглих назад, за да може той да усети, че е сгрешил. Фразата, която изтърва, „мен няма кой да ме накаже”, вбеси хората”.

Според него, ако партията получи слаб резултат на предстоящия евровот, вината ще е предимно негова, защото е неин лидер.

- реклама -