Плевнелиев

Борисов: Не разбирам защо Плевнелиев и кръгът „Капитал“ ми се сърдят – ВИДЕО

 „С президента Росен Плевнелиев и като министър, и като президент сме работили прекрасно. Нямаме нито един спор, който да не сме решили или тема, по която да не сме се разбрали. Не знам какво е гледал или са му предали, аз казах една истина, която всички добре знаете.“
Така премиера коментира възникналото напрежение между него и държавния глава, заради думите на Борисов, че кръгът около медийния магнат Иво Прокопиев му е дал министри, сред които и самия Росен Плевнелиев. Президентът се засегна от думите му и контрира, че не е бил задкулисно назначение.

Как е бил съставен първия кабинет „Борисов“

На днешното правителствено заседание, Бойко Борисов разказа на министрите си как е подбрал състава на първия си кабинет. Той призна, че ГЕРБ не е разполагала с достатъчно подготвени кадри, затова му се наложило да се довери на бизнеса.
Борисов: „Помните от главен секретар бях станал кмет, от кмет – премиер. Тогава изведнъж трябваше да посоча 16 министри, още 50-60 зам.-министри, шефове на агенции и какво ли не още и то след провала на Тройната коалиция. Не знам някоя партия дали има толкова ресурс, хора, подготвени веднага да поемат този пост”
Бойко Борисов с Иво Прокопиев
Бойко Борисов с Иво Прокопиев
Борисов разказа, че е имал срещи със синдикатите, както и с КРИБ, чиито председател по това време е бил Прокопиев.  Обърнал се работодателската организация за да му помогне да намери най-подходящите хора за министри във финансово-икономическата сфера.
„Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидено?!. Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила. Надявам се Плевнелиев също да гледа интервюто да чуе всичко, което съм казал.“
Повече от думите на премиера – гледайте във видеото тук:

 

- реклама -