Русия - Украйна

Масов бой между украински и руски футболисти в Анталия

Масов бой са си спретнали футболисти на украинския Минай Ужгород и руския Шинник Ярославл. За това съобщават медии и в двете страни. Инцидентът е станал в хотел Royal Seginus.

Според телеграм-канала БОМБАРДИР, украинец е направил забележка на подпийнал руски футболист да се държи възпитано с персонала. Руснакът обаче отказал и бил ударен от украинеца. После двамата събрали съотборници и започнал масов бой.

Според телеграм-канала База oбаче украинците били ядосани от присъствието на руски футболисти в техния хотел и накарали ръководителя на Шинник да изпее националния химн на Украйна. Той предложил на противниците си да „решат нещата по мъжки“, но служители на хотела ги разделили. После обаче групи от двете страни се засекли пред асансьора и станало страшно. От рецепцията извикали полиция, която и в момента е в хотела. Органите на реда регулират дори кой отбор влиза в ресторанта за храна.

Sport.ua съобщава, че руснаците са пострадали повече. Според замесени в боя нападателят Иля Грузнов е със съмнение за счупени ребра, а полузащитникът Дмитрий Самойлов е със счупени пръсти на ръката. Имало и хора с отоци по лицата.

Всички украински отбори, които се подготвят в Турция, са поставили като изрично условие да не бъдат настанявани в един и същи хотел с руснаци. Но след земетресението от миналата седмица пострадали са настанявани в празни стаи. За да не бъдат в един хотел с хора, останали без дом, руските футболисти били преместени в друг. Там обаче се оказали украинците.

- реклама -