Пловдив
сн. кадър Нова ТВ

Бой между ученици в Пловдив с размяна на ритници и юмруци

Агресия между ученици в центъра на Пловдив. Няколко деца са с леки наранявания след размяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, за да се предотвратят по-сериозни инциденти, информира Нова ТВ. В основата на конфликта била непоносимост към хора с различна сексуална ориентация.

В неделя следобед група ученици минали през централните улици на Пловдив с хомофобски викове. На други клипчета, споделени в интернет, се вижда как младежите се отправят към градската градина и започват да целят с яйца и брашно свои връстници. Напрежението ескалирало в словесна и физическа саморазправа.

„В социалните медии беше пълно със закани, с постове, със задраскани знамена за обратните и писаха нещо от сорта на, че в неделя се събират, за да ги изгонят от градска градина. Повечето са такива, които тренират някакви бойни спортове, хора, които се водят хомофоби”, разказа Георги, който първи разпространил видео от случилото се в социалните мрежи.

Пред камерата на Нова ТВ едно от нападнатите момичета споделя: „Срещу нас тръгнаха момчето, което организира цялата тази идея и другите момчета, които бяха над 30 години. Като ни видяха нас1 първо казаха: “Не, тези не са гейове, тях ги оставете”. Но имаше едно момиче с нас. Тя просто беше с къса коса и нищо друго, те съдят по външния вид”, разказа тя.

- реклама -