Бой Ница - Марсилия
Снимка: скрийншот

Бой между фенове и футболисти прекрати дерби – ВИДЕО

Бой между фенове и футболисти прекрати дербито на Юга от Лига 1 между Ница и Олимпик Марсилия. Двубоят беше прекратен в 75-ата минута.

Феновете на домакините постоянно замерваха играчите на гостите с бутилки, запалки и други предмети. Напрежението обаче ескалира, когато Димитри Пайе беше уцелен в гърба, опитвайки да изпълни корнер. Недоволен, той хвърли бутилка обратно към трибуните. Това доведе до хаос и десетки запалянковци нахлуха на терена. В разразилия си бой се включите фенове, футболисти, стюарди и полиция. Според информациите има трима пострадали играчи на Марсилия.

Двата отбора се прибраха в съблекалните. 90 минути по-късно футболистите на Ница се върнаха на терена. Тези на Олимпик обаче отказаха. Иначе Ница водеше с 1:0 с гол на Долберг от началото на второто полувреме.

Президентът на гостите Пабло Лонгория заяви, че клубът е решил да не продължи мача. „Лигата искаше мачът да продължи, но ние решихме да не го правим. Сигурността на футболистите ни не беше осигурена. Това става за втори път – вече го преживяхме в Монпелие, където решихме да доиграем мача. Станалото сега е неприемливо. Затова избрахме да се върнем в Марсилия“, каза Лонгория.

Преди две седмици Олимпик спечели с 3:2 в Монпелие. Мачът тогава беше спрян в 89-ата минута. Тогава с бутилки бяха ударени Валентин Ронжие и Флоран Мойе от Монпелие.

- реклама -