депутатки, бой, парламент, Турция
снимка: Скрийншот

Бой между депутатки в турския парламент се размина на косъм (ВИДЕО)

Депутатките в турския парламент не остават по-долу от колегите си мъже, които често не само че ожесточено се карат, но стигат и до бой с юмруци.

Пленарната зала вчера стана арена на скандал между депутатки от управляващата Партия на справедливостта и развитието и основната опозиционна Народнорепубликанска партия, който почти прерасна в сбиване, предава Dir.bg.

Само намесата на мъжете депутати, които едва успяха да разтърват колежките си, предотврати разширяването на скандала с още по-грозни сцени.

Скандалът избухна при обсъждането на закона за държавния бюджет за 2022 г.

Повод даде изказване на депутатката Бахар Айвазоглу от Партията на справедливостта и развитието, която нападна от парламентарната трибуна с груби думи представителите на опозиционната Народнорепубликанска партия и лидера й Кемал Кълъчдароглу.

Последваха словесни престрелки с участието на депутатите на опозицията, атмосферата се нажежи и зам.-председателят на Меджлиса Хайдар Акар прекъсна заседанието.

След подновяването на обсъждането обаче, отново се разрази ожесточена полемика, депутатките от управляващата партия и от опозицията скочиха една срещу друга и едва не се хванаха за косите.

Мъжете депутати се намесиха да разтърват депутатките и да внесат успокоение.

аместник-председателят Акар за втори път обяви прекъсване на заседанието.

След връщането на депутатите в пленарната зала Акар ги предупреди да бъдат внимателни в изказванията си в напрегнатия бюджетен маратон.

В турския парламент, чието официално название и Велико национално събрание на Турция от общо 596 депутати, 104 са жени.

По този показател Турция е на 117 място в света.

- реклама -