културата Боил Банов Ангел Ангелов Ларгото обвинения Боил Банов, арстисти, заплати

Боил Банов откри ползи от конфликта си с Вежди Рашидов

Мерките по отношение на зрителите са добри и няма основание за притеснение, заяви министърът на културата Боил Банов пред Нова ТВ във връзка със заповедта за отваряне на кината, музеите и галериите.

„Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това важи за открити и закрити помещения“, заяви министърът.

Дали сме възможност на най-застрашените да се възползват от мярката от безлихвени 1500 лв. Ще вземем отношение по всяка отказана помощ, посочи Банов.

Програмите са следните: за нови театрални постановки се отпускат 500 хил. лева, за музикалните постановки също 500 хил., за танцовите спектакли – 500 хил., както и за визуалните изкуства 500 хил. лева. Освен това 800 хил. лева ще бъдат отпуснати и по програма за разпространение на вече готови продукти’.

Вежди Рашидов е много талантлив човек.

Така Боил Банов определи обвинилият го преди няколко дни в „дерибейство” негов предшественик. „Колкото по-талантлив е един човек, то той е толкова по-краен. Аз го съзнавам това. Той е председател на комисия и има право на своето мнение“, заяви Банов.

За работата в сферата на културата този конфликт се отразява добре, смята още министърът.

- реклама -