протест правителство президент

Боил Банов за скандала с Ларгото: Това е лична, гадна, мръсна вендета

„Водим дела неслучайно, някой ги е спрял на трета инстанция – играта е срещу мен, срещу министерството и срещу престижа на ГЕРБ.“ Това заяви пред БТВ министърът на културата Боил Банов.

Банов направи коментар във връзка със скандала за обжалването на неустойката за ремонта на Ларгото в центъра на София на стойност 750 000 лева. „Това не е случайно, когато аз съм притиснат до стената, това е нарочен акт. Няма да оставим на ниво дисциплинарни уволнения за виновния този случай“, подчерта Банов. „Това е лична, гадна, мръсна вендета. Той си знае, знам го много добре кой е с всичките му свинщини и той ще продължава нататък. Толкова е гнусно това. Ще подам сигнали в прокуратурата”, добави още министърът.

Оставка мога да подам мигновено, ако премиерът Борисов ми я поиска.

Срокът за обжалване не съм го пропуснал аз, допреди 2-3 дни целият екип на министерството знаехме, че чакаме делото във ВКС. Ние сме уведомени в министерството, че молбата е подадена и чакаме делото. Ние не сме знаели, че юридическият отдел на Министерството на културата е подал молбата за обжалване един ден след изтичане на крайния срок, каза Банов.

- реклама -