културата Боил Банов Ангел Ангелов Ларгото обвинения

Боил Банов: Елена Йончева няма защитен свидетел, това е същият този Ангел Ангелов, който е престъпник

Тайният свидетел на Елена Йончева е същия този Ангел Ангелов.

Това обяви министърът на културата Боил Банов по бТВ.

„Аз не съм работил пряко с този човек“, заяви Банов. „Работил съм само в периода, когато замествах Вежди Рашидов“.

Министърът на културата твърдо става зад позицията си, че записът, който извади Елена Йончева е манипулиран, за да бъде вкаран той в капан.

„Когато работеше с мен Ангелов не се държеше адекватно, но не не ме е заплашвал. Заплахите дойдоха след като беше уволнен“, разказа още Банов.

Той заяви, че гласът на записите е негов, но съдържанието е манипулирано с монтаж. „Убеден съм, че са правени многократно

записи, не ме карайте да коментирам нещо, за което категорично твърдя, че е манипулирано и съм вкаран в капан.Защитавал съм държавния интерес от началото до края и не само в този проект.“

Министърът на културата коментира, че консорциумът, който е правил проекта на „Ларгото”, е избран по времето, когато премиер беше Пламен Орешарски, той е тръгнал със забавяне, но е станал качествен. Банов обаче не пожела да коментира откритите пропуски след одобряването на обекта от Министерството на културата.

Банов коментира, че забавянето на исковата молба с 10 месеца е в законовоустановения срок.

„Не съм се занимава пряко със строежа на „Ларгото”, тъй като не разбирам от това. Моите ангажименти бяха по посока на това дали има наситеност на работници и дали са свършили конкретна работа”, заяви още министърът на културата.

„С манипулиране на хора, с откровена лъжа – бандитът си е бандит. Проблемът е когато хора, на нивото на Йончева, уважавани хора реализират манипулация. Когато живееш в страх не можеш да работиш. Аз не живея страх. Това, че някакъв келеш седи и твърди и през някакви хора идва при мен и казва „Аз ще те съсипя, аз имам твои записи”, ами – виж мия я! Ако беше дошъл да ме заплаши лично, съм длъжен да подам сигнал до органите”, коментира министърът.

Вчера госпожа Нинова съобщи, че само двама или трима депутати от БСП са запознати със случая и материалите. На всички останали колеги им е абсолютно забранено да говорят по темата.

Това стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ Мануил Манев в ефира на Нова телевизия.

Говорят се едни глупости в ефир, после някой трябва да ги оборва. Прокуратурата се самосезира веднага и започна проверка, тъй като изнудването е престъпление по Наказателния кодекс, коментира още Манев.
Всичко е проверено от нашите експерти, заяви Александър Симов от БСП.
По думите му има достатъчно основания да се смята, че е налице актът „Корупция“. Не мога да кажа каква е облагата на Банов, защото няма как да го докажа. Според мен коментарът на Банов, че има опит за монтаж, е опит за алиби. Очевидно имаме доверие на източника на записа, посочи още Симов.
С господин Банов и с всички лица от Министерството на културата съм водил множество разговори, но аз нямам спомен да сме провеждали такъв разговор (за опрощаване на неустойка – бел. ред.).

Това заяви инж. Драгомир Драганов, ръководител на проекта на Ларгото. С господин Банов сме провеждали оперативки и с всички хора, които са имали някакво касателство по обекта, посочи още той.

- реклама -