Флавио Бека, Кайзерслаутерн

Богаташ от Люксембург спасява Кайзерслаутерн

Флавио Бека – един от най-богатите хора в Люксембург – ще спасява затъналия Кайзерслаутерн. Това бе обявено официално, след като той и червените дяволи се разбраха за параметрите на сделката.

Бизнесменът и червените дяволи преговаряха почти половин година. В крайна сметка Бека ще инвестира солидна сума – 25 млн. евро за следващите пет години. Освен това той ще купи „Фриц Валтер Щадион“ и ще го даде на клуба.

Финансовите проблеми на Кайзерслаутерн

Славният някога тим от Южна Германия има огромни финансови проблеми след изпадането си от Бундеслигата. През миналия месец феновете на тима събраха над 3 млн. евро, за да спасят лиценза за Трета Бундеслига. Освен това червените дяволи ще играят приятелски мач с Байерн, като приходите от него отново ще попълнят клубната каса. И всички тези проблеми идват 20 години след като тимът стана шампион с Мариан Христов в състава си. При това в първата година след промоцията от Втора Бундеслига.

Кой е Бека?

Бизнесменът е роден пррез 1962-а година в Люксембург. Родителите му се емигранти от Италия. През 90-те години на миналия век той наследява строителната компания на баща си. Притежава фирми в хранителната индустрия, технологията, производството на часовници. И е считан за един от най-богатите хора в страната.

Пари за спорт

През 1991-а започва да спонсорира Дюделанж. Футболният клуб печели 15 титли оттогава насам. А през тази година стана първият клуб от Люксембург, участвал в Лига Европа. През 2012-а компанията му „Леопард“ се включи в колоезденето, като част от Леопард-Трек. През миналата година той даваше пари и на белгийския футболен тим Екселсиор Виртон.

Преди половин година Бека постави ултиматум на ръководството на Дюделанж. Той заплаши, че ще спре финансовата подкрепа, ако плановете за нов стадион не получат зелена светлина. И ще пренасочи част от парите си към Суифт Есперанж.

 

- реклама -